fbpx

foto | A descoperit lumea înconjurătoare pictând-o, iar inspirație îi sunt amintirile din copilărie. Cunoaște-o pe Daria Rusu, o tânără pasionată de pensule și culori

Pictează de la o vârstă fragedă și își amintește cu drag de zilele în care desena absolut tot ce i se părea interesant. Este vorba despre Daria Rusu, o tânără din Moldova, pasionată de pensule, culori și… arta frumosului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un interviu acordat pentru ZUGO, Daria a relatat că nimeni din familia sa nu pictează, însă ea a simțit că aceasta îi este menirea. La moment, tânăra studiază la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În lucrările sale folosește tehnici diferite, însă cea mai apropiată sufletului i-a rămas acuarela. Curioși din fire, am întrebat-o pe Daria dacă are o lucrare la care ține cel mai mult, iar ea ne-a răspuns afirmativ.

„Este lucrarea cu motanul curat negru care stă pe bostani. Ador lucrarea aceasta, zic din motiv că este și ideea proprie, e o fotografie, un cadru pe care l-am prins fiind într-un sat, şi pur şi simplu m-am îndrãgostit de acel moment”, a mărturisit Daria.

Drept inspirație îi servesc amintirile din copilărie, viața de la țară și greutățile prin care a trecut de-a lungul vieții, până acum.

„Viața, aşa, cu bune și cu rele, dar atât de adevărată. Foarte mult ador şi iubesc peisajele atmosferice… Poate pentru că mi se asociază de asemenea cu amintitile din copilârie când puteam alerga în lung și-n lat văile și dealurile”, a adăugat tânăra.

Daria a colaborat cu Victoria Roșca, realizând ilustrațiile de pe articolele vestimentare ale Atelierului Zâmbărele. Vedeți mai jos câteva dintre lucrări.

Artista consideră că această artă – pictura – nu este apreciată la justa valoare în țara noastră și puțini sunt oamenii care susțin și încurajează pictorii în devenire.

Chiar și așa, tânăra își dorește să transforme acest hobby într-o profesie, să-și construiască o carieră în acest domeniu și „să trăiască din ceea ce iubește să facă”.

„Nu m-am gândit unde aș vrea să-mi fie expuse lucrările, dar cred că cel mai plăcut e să știi că desenele tale stau pe pereți, în casele oamenilor. Nici expozițiile nu bucură atât de mult.

Am planuri mărețe pentru viitor, îmi doresc să fac studii în pictură, însă încerc să le iau pe toate la rând”, a încheiat Daria.

Foto: Daria Rusu

Citește și: 

foto | A avut posibilitatea să studieze în America, însă a ales… Moldova. Cunoaște-o pe Adelina Andrei, olimpică la matematică

 

Articole asemănătoare

Back to top button