fbpx

„E un risc de securitate”, Elon Musk i-a oferit 5000 de dolari unui tânăr pentru a închide un cont de Twitter

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a respins o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a șterge un cont de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Contul ElonJet are peste 150.000 de urmăritori pe Twitter și folosește un bot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Fluxul trimite apoi pe Twitter datele despre când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Tânărul a creat aproximativ o duzină de alte conturi care urmăresc călătoriile unor cunoscuți miliardari, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos. Musk i-a trimis lui Sweeney primul mesaj în 30 noiembrie: „Poți să închizi contul ăsta? Este un risc de securitate”.

CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit în cele din urmă tânărului 5.000 de dolari pentru a împiedica „nebunii” să-i urmărească zborurile. Sweeney i-a cerut în schimb 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate și poate pentru a-și cumpăra o mașină Tesla.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a spus Musk. Ultimul schimb de mesaje a avut loc miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu i se pare corect „să plătească pentru a obține închiderea contului”. CNN Business a vizualizat mesajele.

Sweeney i-a spus că „alte opțiuni decât banii”, cum ar fi un stagiu la o companie a lui Musk, l-ar convinge mai repede să închidă contul. Musk nu a dat un răspuns încă.

Sweeney a spus că este un fan al SpaceX încă de la prima lansare a lui Falcon Heavy, în 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviație.

„5.000 de dolari nu sunt suficienți”, a spus Sweeney. El i-a oferit totuși lui Musk câteva sfaturi tehnice, spunându-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

„Se pare că a folosit acel sfat”, a spus Sweeney, adâugând că Musk pare să folosească acel soft. Totuși, tânărul poate urmări în continuare zborurile lui Musk.

„Este doar ceva mai complicat”, adaugă el.

Articole asemănătoare

Back to top button