fbpx

De ce salvamarii n-au sărit în apă să o ajute pe sportiva salvată de la înec de către antrenoare

Anita Alvarez a leșinat și a ajuns la fundul bazinului, inconștientă, la finalul probei individuale de înot artistic feminin, de la Mondialele de la Budapesta. Americanca a fost salvată de antrenoarea sa, Andrea Fuentes, care a realizat rapid că se putea întâmpla o tragedie, a sărit în bazin și a scos-o la suprafață pe Anita Alvarez.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivul bizar pentru care salvamarii n-au sărit în apă să o ajute pe Anita Alvarez

La o zi de la incident, dezbătut intens în ultimele ore de presa internațională, Federația Internațională de Natație (FINA) a rupt tăcerea și a prezentat motivul pentru care salvamarii prezenți la bazin nu au intervenit din prima și a fost nevoie ca Andrea Fuentes să o salveze pe Anita Alvarez.

Conform comunicatului emis de FINA, salvamarii au nevoie de aprobarea arbitrului, care a întârziat să apară, pentru a interveni. Salvarii au sărit, totuși, în bazon, deși „ok-ul” arbitrului nu venise, însă doar după ce Anita Alvarez a fost scoasă la suprafață de Andrea Fuentes, scrie DigiSport.

„Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri. După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se arată în comunicatul citat de Marca.

În cadrul aceluiași comunicat, Federația a anunțat că se va lua în calcul modificarea actualului regulament, pentru a evita cazuri precum cel de la Budapesta.

Antrenoarea Anitei Alvarez a povestit cum a salvat-o de la înec Fosta înotătoare spaniolă a povestit cu lux de amănunte incidentul.

„A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine. A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă (n.r. intervenția salvatoare). Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus. Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice”, a povestit Fuentes, conform Firstpost.

Acum, Anita Alvarez se află în afara oricărui pericol.

Articole asemănătoare

Back to top button