Cum să economisești la pompă, chiar dacă alimentezi mai des? Trucul pe care trebuie să îl știi
În contextul în care prețurile carburanților au crescut constant în ultimele luni, nu strică să înveți trucul care te ajută să economisești la pompă, chiar dacă alimentezi mai des. În lunile de vară, temperaturile caniculare fac imposibilă deplasarea cu mașina fără folosirea sistemului de aer condiționat ce crește semnificativ consumul, ceea ce înseamnă drumuri mai dese la benzinărie.
Cum poți să economisești la pompă
Scumpirea carburanților nu i-a lăsat indiferenți pe șoferii din România. Dacă protestele organizate la stațiile de alimentare din întreaga țară nu au schimbat cu nimic creșterea prețurilor, cei mai mulți șoferi au început să caute modalități de a își reduce consumul. O misiune dificilă, în condițiile în care sistemul de aer condiționat, fără de care nu se poate sta în mașină în zilele cu temperaturi caniculare, are un impact imposibil de neglijat.
Un șofer a dezvăluit care este trucul care te ajută să economisești la pompă. Potivit acestuia, secretul este să alimentezi mai des, mergând la benzinărie când rezervorul este pe jumătate gol, scrie impact.ro.
„Umpleți când rezervorul de benzină este plin pe jumătate. Întotdeauna aștept până când este la E sau mai jos. Urăsc să mă opresc să iau benzină. Dacă vă permiteți, păstrați-l la jumătate. Care este motivul: cu cât ai mai mult gaz în rezervor, cu atât mai puțin aer ocupă spațiul gol. Benzina se evaporă mai repede decât îți poți imagina”, a povesit un șofer pe Tik Tok.
Explicația din spatele acestui truc este aceea că dacă este mai multă benzină în rezervor, mai puțin aer va intra. James Baker, reprezentant RegCarCheck, a explicat că în momentul în care benzina intră în contact cu aerul, se va evapora mai repede. Cu alte cuvinte, dacă vom conduce cu mai puțin aer în rezervorul de combustibil, procesul de evaporare va fi diminuat, deci consumul va fi mai mic.
„Cu cât țineți mai multă benzină în rezervor, cu atât mai puțin aer umple spațiul gol. Când combustibilul se întâlnește cu aerul, acesta se evaporă mai repede. Rezervele de benzină au un acoperiș interior care limitează evaporarea, conducerea cu mai puțin oxigen în rezervor elimină acest lucru în continuare. Este un pont grozav”, a spus James Baker, de la RegCarCheck.
„Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă”
La sfârșitul lunii iunie, reprezentanții coaliției de guvernare au anunțat instituirea, pe o perioadă de trei luni, a unui mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor.
„Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă şi cred că la cei care, spre exemplu, pentru transport de mărfuri, consumă cantităţi mari de carburant se simte la sfârşitul lunii şi la unii se simte chiar semnificativ. Deci aici stăm acum şi premierul m-a asigurat că această sumă poate fi să suportată de bugetul naţional, poate fi suportat din resurse pe care le va identifica Guvernul, mai exact Ministerul Finanţelor”, a declarat peședintele Klaus Iohannis.