fbpx

Cum s-a întâmplat accidentul în care Alec Baldwin a ucis o colegă de platou? Relatarea unui martor sub jurământ

Un martor a povestit sub jurământ cum s-a petrecut accidentul în care actorul Alec Baldwin a împușcat-o din greșeală pe Halyna Hutchins, director de imagine, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Potrivit procurorilor, Alec Baldwin a țintit spre cameră când arma s-a descărcat. Ulterior, actorul a anunțat că se va retrage din viața publică pentru o perioadă, transmite alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alec Baldwin a scos revolverul și l-a îndreptat spre o cameră de filmat în timpul repetițiilor de pe platoul de filmare al peliculei „Rust”, în acel moment arma s-a descărcat și glonțul l-a lovit pe directorul de imagine în piept, potrivit unei declarații sub jurământ a cameramanului Reid Russel, transmite Reuters.

Declarația sub jurământ a oferit detalii suplimentare despre împușcăturile accidentale de joi din New Mexico, în urma cărora Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a murit și regizorul Joel Souza a fost rănit.

Lui Alec Baldwin i s-a înmânat pistolul de recuzită și i s-a spus că este neîncărcat, au declarat autoritățile din Santa Fe în documentele judiciare.

„Joel a declarat că l-au pus pe Alec să stea pe o bancă în decorul unei clădiri de biserică și că el exersa o tragere în cruce. Joel a declarat că se uita peste umărul lui Hutchins, când a auzit ceea ce părea a fi un bici și apoi un pocnet puternic”, se arată în declarația sub jurământ.

Halyna Hutchins a fost împușcată în zona pieptului, se arată în document.

„Joel își amintește apoi vag că Hutchins se plângea că o doare stomacul și că se apucase de mijloc. Joel a mai spus că Hutchins a început să facă pași în spate și a fost prinsă, ajutată să se așeze jos”, adaugă declarația sub jurământ a martorului.

Hutchins a spus că nu-și simțea picioarele, a mai declarat Reid Russel, cameramanul care se afla lângă ea în momentul împușcăturilor. Nimeni nu a fost pus sub acuzare după accident, iar biroul șerifului din Santa Fe continuă ancheta.

Protocoale de siguranță încălcate

Presa americană a relatat despre mai multe îngrijorări cu privire la protocoalele de siguranță de pe platoul de filmare al filmului cu buget redus. Atât regizorul Joel Souza, cât și cameramanul Reid Russel au descris o ieșire a unei echipe de filmare înainte de accident.

„Reid a declarat că echipa de filmare avea probleme cu producția, implicând plata și cazarea”, se arată în declarația sub jurământ, adăugând că Russel a spus că șase persoane au plecat, a spus Serge Svetnoy, electrician șef al „Rust”.

El a scris duminică pe Facebook că a ținut-o pe Hutchins în brațe în timp ce aceasta era pe moarte și a acuzat „neglijența și neprofesionalismul” pentru moartea ei.

TMZ.com, care citează surse neidentificate legate de producție, a relatat că arma înmânată lui Baldwin fusese folosită anterior de membrii echipei pentru antrenamente la țintă în afara platoului de filmare, folosind gloanțe reale.

Potrivit Los Angeles Times, în urmă cu mai bine de o săptămână, dublura lui Baldwin a tras din greșeală două focuri dintr-o armă de recuzită după ce i s-a spus că este „rece”, un termen din industrie care înseamnă că o armă nu este încărcată cu muniție, inclusiv gloanțe oarbe.

Rust Movie Productions a declarat săptămâna trecută că, deși „nu au fost informați de nicio plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platou, vom efectua o revizuire internă a procedurilor noastre în timp ce producția este oprită”.

Potrivit documentelor judiciare, arma de recuzită i-a fost înmânată lui Baldwin de către asistentul de regie al filmului, Dave Halls, care are o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

De asemenea, în ancheta șerifului este implicată și șefa armurierului, Hannah Gutierrez.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button