fbpx

Cum păstram pepenele verde pentru a nu reduce din vitamine

Arșița verii ne obligă să răcim majoritatea alimentelor în frigider, chiar și pepenii, dar de fapt facem o mare greșeală, scrie dcnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De fapt, spun experții, pepenele verde ar trebui ținut la temperatura camerei, pentru a-și păstra toți nutrienții în care este bogat. Când este rece, pepenele verde își pierde majoritatea vitaminelor și nutrienților.

În plus, pepenele verde continuă să producă vitamine și nutrienți chiar și după ce a fost smuls din rădăcină, dar doar dacă este păstrați la temperatura camerei. Când îl pui în frigider, procesul încetinește semnificativ.

Prin urmare, pepenii verzi trebuie cumpărați și consumați imediat. Este bogat în mulți nutrienți precum vitaminele A și C, beta-caroten, licopen, fier, zinc și multe alte minerale.

Știi cum să alegi un pepene verde? Iată cele mai bune trucuri: atenție la dimensiuni și codiță

În magazine și piețe au apărut, deja, delicioșii pepeni verzi. Cu toții ne dorim să servim o felie dintr-un pepene roșu delicios și răcoros, într-o zi de vară. Cu toate acestea, știm că nu întotdeauna cumpărăm pepenele potrivit.
Cum să alegi un pepene verde: iată sfaturile de bază pentru un pepene dulce! Dacă nu știi să-l alegi corect, atunci cumpărarea unui pepene verde de calitate este o chestiune de noroc. Nu vă faceți griji: vă prezentăm câteva trucuri care o sa vă fie de folos.

Dimensiuni – Mărimea pepenelui este importantă. Există credința că cu cât este mai înalt, cu atât pepenele este mai gustos. Adevărul este că mărimea ideală este cea medie.

Se spune că pepenele verze mai alungit și înalt este mai apos, iar pepenele verde mai puțin înalt și mai rotund este mai dulce.

Pată gălbuie – Pepenele verde are o regiune cu pete, dar culoarea petelor este cea după care putem stabili dacă fructul este bun sau nu. Dacă culoarea petei este galbenă sau portocalie, îl poți cumpăra!

Pete întunecate – Se poate observa că mulți pepeni verzi au unele pete întunecate. Dacă zonele sunt foarte întunecare, înseamnă că au fost polenizați de albine, prin urmare acești pepeni vor fi mai dulci.

Pete albe – Niciodată să nu alegi un pepene care are pete albe! Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie. Această zonă unde apare pata respectivă este locul care a fost în contact cu pământul, de aceea se decolorează coaja.

Analizează codiţa pepenelui – Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.

Articole asemănătoare

Back to top button