fbpx

Care sunt orele potrivite pentru a sta la plajă? Intervalul recomandat de specialiști

Vara este sinonimă cu vacanțele și cu zilele de relaxare la plajă sau la piscină, iar dacă te afli în căutarea unui bronz frumos și sănătos trebuie să știi între ce ore poți să stai la plajă. În contextul în care se vorbește din ce în ce mai des în ultimii ani despre efectele nocive ale razelor ultraviolete, este important de știut intervalul orar în care ne putem expune la soare, fără să existe riscuri. Care sunt orele recomandate de specialiști și care sunt cele de evitat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Între ce ore poți să stai la plajă, potrivit specialiștilor

Multă lume visează la un bronz arămiu în sezonul cald, iar acesta se poate obține la mare, la piscină, la munte sau chiar în propria curte. Unele persoane își doresc să se bronzeze cât mai rapid și de aceea sunt tentate să stea cât mai mult la plajă, chiar și o zi întreagă. Specialiștii atrag atenția că acest lucru este greșit și că ne poate face mai mult rău decât bine, scrie impact.ro.

Pe lângă problemele de piele care pot apărea pe termen lung, există riscul unor arsuri solare, care fac ca pielea să se exfolieze și bronzul să nu fie unul de durată. Din aceste motive, este bine de știut între ce ore poți să stai la plajă. Este cunoscut faptul că expunerea la razele ultraviolete la orele amiezii este nocivă, așa că acel interval orar ar trebui evitat cu orice preț.

Între orele 11:00 și 17:00, razele ultraviolete sunt extrem de puternice, spun specialiștii, așa că în acest interval este de preferat să nu facem plajă sau să ne expunem la soare în vreun fel. Cel mai sigur este, așadar, să facem plajă înainte sau după acest interval. Dimineața și după-amiaza, soarele este plăcut și nu la fel de arzător, motiv pentru care specialiștii recomandă să mergem la plajă între orele 7:00 și 11:00 și, respectiv, după ora 17:00 și până la apusul soarelui.

Chiar dacă vă expuneți doar în intervalele menționate, nu uitați de crema cu factor de protecție solară, pentru că razele ultraviolete pot face rău chiar și la primele ore ale dimineții, dacă nu vă protejați în mod corespunzător.

Trucuri și sfaturi pentru un bronz perfect

Atunci când merg în vacanță, unii oamenii vor să ia tot soarele din prima zi și nu au răbdare să se bronzeze uniform, treptat. Pentru a nu căpăta arsuri sau alte probleme ale pielii, este important să ții cont între ce ore poți să stai la plajă, dar și de alte câteva trucuri care garantează un bronz natural și de durată.

Crema cu factor de protecție solară nu trebuie să lipsească din bagajul pentru plajă. Circulă un mit potrivit căruia dacă folosești cremă cu SPF ridicat nu te bronzezi, însă în realitate nu este deloc așa. Bronzul se obține într-adevăr puțin mai greu, însă va fi unul rezistent și sănătos, care va rămâne pe piele luni bune.

Crema cu factor de protecție ar trebui folosită și atunci când stați sub umbrelă, deoarece razele soarelui vă pot arde chiar și așa. Pentru un bronz rapid și intens, este recomandat să folosiți produse care conțin beta-caroten. De asemenea, nu uitați de hidratarea pielii după plajă.

Soarele deshidratează pielea, la fel și apa sărată din mare sau apa care conține clor, de la piscină, precum și cremele cu factor de protecție, așa că este important ca, după duș, să aplicați o cremă sau un ulei puternic hidratant. În acest fel, bronzul se va fixa mai bine pe piele și nu veți avea surpriza să înceapă să dispară la scurt timp după ce vă întoarceți din vacanță.

Articole asemănătoare

Back to top button