fbpx

„Bine ați venit la pelerinaj cu whisky”. Un preot atrage enoriașii la biserică cu degustări

Preotul catolic Wolfgand Rothe este convins că Biserica trebuie să aibă o viziune modernă. Slujitorul de la o biserică din Frankfurt speră să îi aducă pe oameni mai aproape de credinţă organizând degustări de whisky.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Bine ați venit la pelerinajul cu whisky!” Aşa sunt întâmpinați cei care își doresc să participe la eveniment, iar prin această metodă Rothe speră să aducă mai mulţi enoriaşi la slujbe, transmite libertatea.ro, citând publicația RTL. „În acest loc se creează o legătură strânsă între lumea whisky-ului și lumea credinței, a bisericii, a religiei. O legătură pe care dorim să o explorăm puțin mai mult în această seară”, spune el înaintea fiecărui „pelerinaj”.

De menționat este și faptul că preotul militează de mult timp pentru reforme în Biserica Catolică. Anterior el a desfășurat c pampanii pentru acceptarea femeilor în rândul preoților și a cerut tratament egal pentru cuplurile de acelaşi sex.

Dacă unii privesc sceptic ideea, specialiști de la Centrul Catolic de Educație pentru Adulți din Frankfurt afirmă că puțini ar asocia imediat o degustare de whisky cu mesaje creștine, însă inițiativa nu este atât de absurdă. „Este o încercare de a oferi oamenilor care nu au o legătură strânsă cu biserica un altfel de acces spre spiritualitate”, conform lor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button