fbpx

Beneficiile consumului zilnic de cafea. Iubitorii acestei băuturi energizante se pot bucura de câteva avantaje

Vești bune pentru iubitorii de cafea! Pe lângă faptul că oferă un plus de energie, această băutură este asociată cu reducerea riscului de apariție a unor probleme de sănătate, scrie DigiLife.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Grație aportului de cofeină, care acționează ca un stimulent pentru sistemul nervos central, cafeaua este cunoscută pentru capacitatea de a combate oboseala și de a oferi un boost de energie, scrie Healthline, site citat de peroz.ro.

Iată alte benefici ale cafelei! Reține că trebuie băută cu măsură!

Reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2

Unele studii de specialitate au arătat că un consum regulat de cafea poate fi asociat cu reducerea riscului de apariție a diabetului de tip doi. De asemenea, o analiză a 30 de studii a arătat că fiecare ceașcă de cafea consumată de o persoană pe zi poate duce la scăderea cu până la 6 la sută a riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Ajută la menținerea sănătății creierului

Alte studii de specialitate au arătat, de asemenea, că un consum constant de cafea poate reduce riscul de apariție a bolilor neurodegenerative, printre care boala Alzheimer și Parkinson. De asemenea, unele cercetări au pus pe seama consumului de cafea reducerea riscului de apariție a demenței, precum și a declinului cognitiv.

Ține greutatea sub control

Potrivit unor cercetări, cafeaua ar ajuta la pierderea în greutate, întrucât ajută la accelerarea metabolismului și, în plus, reduce pofta de mâncare. Este, însă, indicat să consumi cafea neîndulcită.

Reduce riscul de a dezvolta depresie

Unele studii au asociat consumul constant de cafea cu reducerea riscului de depresie. Potrivit unei analize ce are la bază șapte studii, fiecare ceașcă de cafea consumată pe zi poate reduce cu până la 8 la sută riscul de a dezvolta depresie. Un alt studiu a arătat, de asemenea, că un consum de patru cești de cafea pe zi poate reduce semnificativ riscul de a te confrunta cu depresie.

Articole asemănătoare

Back to top button