fbpx

Avantaje și dezavantaje: Ce se întâmplă dacă consumi multe ouă

Deși există o mulțime de beneficii în consumul de ouă, trebuie luate în considerare și efectele negative, ce apar, deseori, dacă exagerezi cu cantitatea, scrie digi-world.tv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avantaje

Unul dintre cele mai bune aspecte legate de ouă este faptul că gălbenușurile conțin luteină, un carotenoid esențial pentru sănătatea ochilor, ce are și proprietăți antioxidante. S-a demonstrat că această componentă împiedică apariția cataractei și diminuează simptomele degenerescenței maculare, direct influențată de vârstă, ce afectează zona de maximă acuitate vizuală a retinei. Un alt motiv pentru care să nu renunțați la a mânca ouă este că sunt pline de vitaminele din grupul B, seleniu și fosfor.

Dezavantaje

Ceea ce te poate ține departe de consumul de ouă este conținutul bogat de colesterol al gălbenușului. Fiecare ou se traduce în aproximativ 200 de miligrame de colesterol, mai mult decât în unele mâncăruri de tip fast-food, notează eatthis.com. Gălbenușul este cel mai bogat aliment în colesterol din dieta tipică.

Pe lângă faptul că sunt bogate în colesterol, ouăle conțin grăsimi saturate, o combinație cunoscută drept unul dintre factorii de risc pentru bolile de inimă. Un studiu publicat în 2010, în Jurnalul Canadian de Cardiologie, a arătat că persoanele care consumă în mod regulat ouă dezvoltă un risc cu aproape 20% de a se confrunta cu probleme cardiovasculare.

Dacă mănânci două ouă de două ori pe săptămână, ai toate șansele să nu ai probleme de sănătate, dar dacă această cantitate crește la trei-patru ouă pe zi, ar trebui să-ți verifici nivelul de colesterol, pentru că, pe termen lung, poți dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

Articole asemănătoare

Back to top button