fbpx

Angelina Jolie a vândut cu peste 11 milioane de dolari tabloul unui premier britanic. I-a fost oferit în dar de Brad Pitt

Angelina Jolie a vândut una dintre celebre picturi ale fostului premier britanic Winston Churchill. Tabloul, procurat și i-a fost oferit actriței de fostul soț, Brad Pitt, iar vedeta pare să fi decis să se despartă de lucrarea care îi aduce aminte de ex-iubit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Povestea picturii începe în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Peisajul cuprinde un apus de soare peste moscheea Koutoubia, monument din Marrakesh.

Atunci, premierul britanic a mers să vadă edificiul împreună cu președintele american Franklin D. Roosevelt. Ulterior, el a pictat lucrarea numiră „Tower of the Koutoubia Mosque”, apoi i-a oferit-o în dar liderului de la Casa Albă.

Inițial, tabloul a fost estimat la 3,5 milioane de dolari, însă a crescut în timpul licitației, conform CNN. De menționat este că tabloul a fost cumpărat de Brad Pitt în 2011 de la un vânzător de anticariat.

Comerciantul i-a povestit că în jurul anului 1960 fiul fostului președinte a vândut pictura unui regizor, apoi a fost păstrată în dulapul unei familii din New Orleans, până un membru al acesteia nu a decis să o vândă. Pictura este unica realizată de Churchill în perioada celui de al doilea război mondial.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button