fbpx

Americanii vor din nou să cucerească Luna: În 2024, NASA va trimite pentru prima oară o femeie pe satelit

Anunțul făcut de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, potrivit căruia zborurile spre Lună și Marte vor fi reluate către 2024, a fost urmat de declarațiile celor de la NASA, care au spus că vor trimite pentru prima oară o femeie pe satelitul natural al Pământului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a recunoscut că i-ar plăcea ca fiica sa, în vârstă de 11 ani, să se poată vedea în postura unei astronaute care va pleca pe Lună în cadrul proiectului „Artemis”. Acesta a mai precizat că în anii 1960 tinerii nu aveau acest tip de repere.

Bridenstine a accentuat că, prin alocarea unei tranşe suplimentare de 1,6 miliarde de dolari pentru NASA, Administrația Trump a oferit un „mare vot de încredere”, transmite Agerpres.

Potrivit responsabilului NASA, misiunea din 2024 va fi doar începutul, iar scopul său este o prezenţă susţinută pe Lună şi trimiterea în fiecare an a unui echipaj.

Amintim că luni, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat pe contul său de Twitter reluarea zborurilor spre Lună şi Marte.

În 2011, NASA a pus capăt zborurilor navetelor sale spaţiale, iar de atunci depinde de Rusia pentru a-şi transporta astronauţii pe Staţia Spaţială Internaţională.

Articole asemănătoare

Back to top button