fbpx

Alimentele pe care specialiștii recomandă să le scoți din dietă

Un regim alimentar sănătos este bazat pe produse proaspete care vin de pe un cântar. Este bogat în fructe, leguminoase, nuci și semințe și uleiuri vegetale de calitate, cu mici cantități de produse animale, cu excepția lactatelor și peștelui. În egală măsură, doctorii nu contenesc să reamintească celor care vor să fie sănătoși care sunt produsele pe care trebuie să le evite, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Obișnuite sau dietetice, cu sau fără cofeină, ele nu aduc niciun fel de nutrienți, ci doar aditivi periculoși. Iar îndulcitorii non-nutritivi nu sunt neutri și pot duce la dereglări ale insulinei. Preferați apa.

Carnea crudă sau gătită puțin

Mai ales pentru cei bolnavi de cancer sau cu probleme ale sistemului imunitar, un sushi sau un hamburger în sânge pot fi periculoși.

Carnea crudă sau insuficient preparată termic prezintă un risc mare de bacterii, care-i pot ataca pe cei mai vulnerabili.

Cerealele pentru micul dejun

Printre produsele cu făină procesată se numără cele mai multe cereale pentru micul dejun, pâinea, crackerii și produsele de patiserie. Făina procesată sau rafinată (inclusiv cea care pretinde că este din cereale integrale) are index glicemic ridicat și sporește glucoza din sânge. În timp, aceasta poate afecta metabolismul și contribui la obezitate.

Carnea procesată

Bacon, cârnați, crenvurști – sunt gustoși, îți fac poftă, dar nu-ți fac bine, așa că trebuie mâncați doar din când în când pentru că vin cu un risc sporit de boli de inimă. Mai mult: numeroase substanțe utilizate în procesul de fabricație sunt carcinogene.

Alcoolul

Un consum moderat înseamnă o porție pe zi pentru femei și două pentru bărbați, iar „o porție” înseamnă 355 ml de bere, 150 ml de alcool sau 40 ml de spirtoase. Atenție! Nici consumul moderat nu este scutit de riscuri de boli sau atacuri cardiovasculare, de diabet. Nici nu are rost să mai vorbim de consumul excesiv…

Grăsimile trans

American Heart Association spune că grăsimile trans artficiale sunt create când se adaugă hidrogen în uleiurile vegetale pentru a le face mai solide (exemplu – margarina). Nu au valoare nutrițională și sunt mai degrabă otrăvitoare.

Grăsimile parțial hidrogenate sunt adesea aflate în patiserie, popcorn pentru microunde și altele.

Sucul de fructe

Mulți credem că sucul 100% din fructe este sănătos pentru că are vitamine, dar mărește brusc glucoza din sânge și ne lipsește de cel mai mare beneficiu al fructelor: fibrele. Fructoza conținută, tot o formă de zahăr, îl transformă mai degrabă într-o băutură îndulcită, în termenii efectelor biochimice asupra organismului.

Fructele trebuie mâncate ca atare.

Uleiurile vegetale rafinate

Ele sunt folosite pentru prăjiri repetate, mai ales în restaurante. Sunt afectate în procesul de încălziri frecvente. Opțiunea mai bună sunt grăsimile naturale, ca untul, uleiurile de măsline, în general grăsimile conținute natural în plante și animale.

Pâinea albă procesată

Săriți peste pâinea albă feliată când mai mergeți la supermarket. Are valoare nutrițională minimă. Conține puține fibre sau deloc și majoritatea nutrienților au fost eliminați în procesul de albire a făinii.

Zahărul

Cui nu-i place ceva dulce? Dar dacă vrei o piele care să arate mai tânără, mai bine te abții. Moleculele de zahăr se atașează de cele de colagen și elastin într-un proces numit glicare. Acesta face ca fibrele de colagen și elastin să-și piardă fermitatea și flexibilitatea, contribuind la îmbătrânirea pielii.

Articole asemănătoare

Back to top button