fbpx

Alec Baldwin a fost pus sub acuzare pentru uciderea regizoarei de imagine Halyna Hutchins

Un procuror din statul american New Mexico i-a pus joi sub acuzare pe actorul Alec Baldwin și alte persoane pentru împușcarea mortală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale westernului „Rust”, anunță Reuters și ABC News, citat de Hotnews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuroarea Mary Carmack-Altwies a anunțat că Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed, controversatul armurier al filmului au fost acuzați de ucidere din culpă la peste un an de la tragicul accident care a avut loc în octombrie 2021 pe platourile de filmare aflate lângă orașul Santa Fe din New Mexico.

Procuroarea americană a anunțat de asemenea că David Halls, asistentul de regie al „Rust”, a semnat o înțelegere în care admite folosirea neglijentă a unei arme mortale. Halls recunoscuse la câteva zile după accident că nu a verificat toate gloanțele din arma care i-a fost înmânată lui Baldwin.

După o revizuire temeinică a dovezilor și a legislației statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a ‘Rust’”, a declarat joi Carmack-Altwies.

Nimeni nu este deasupra legii și toată lumea merită dreptate”, a adăugat ea.

Gutierrez-Reed va fi la rândul ei pusă sub acuzare tot pentru ucidere din culpă, infracțiune care în New Mexico poate aduce o condamnare de până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

Incidentul tragic în care Alec Baldwin a ucis-o pe Hutchins

Regizoarea de imagine a fost ucisă când un pistol de recuzită cu care Baldwin exersa o scenă în timpul filmărilor din New Mexico s-a descărcat, trăgând un glonț care a lovit-o pe ea și pe regizorul Joel Souza. Acesta a fost spitalizat în urma incidentului dar a scăpat cu viață.

Biroul șerifului local și-a concentrat ancheta în jurul modului în care gloanțele reale au fost folosite pe platoul de filmare și a manierei în care acestea au fost încărcate în arme.

Baldwin a negat că ar fi responsabil de moartea lui Hutchins, afirmând că nu a apăsat niciodată pe trăgaci și că muniții reale nu ar fi trebuit aduse niciodată pe platoul de filmare al westernului. Însă o analiză criminalistică realizată de FBI a pistolului a arătat că acesta funcționa normal, și că nu ar fi tras fără apăsarea trăgaciului.

Mai mulți martori au relatat că pe platou s-a strigat „pistol rece” înainte ca arma să îi fie înmânată lui Baldwin, un termen care se referă la o armă de recuzită inofensivă.

Amendă maximă pentru producătorii filmului „Rust”

Biroul medicului legist din New Mexico a declarat că împușcătura a fost un accident, afirmând că arma nu pare să fi fost încărcată în mod deliberat cu un glonț real. Autoritățile au încercat să stabilească cum a ajuns un glonț real pe platoul de filmare.

Carmack-Altwies a desemnat anul trecut un procuror special și a primit 318.000 de dolari din partea statului New Mexico pentru a ancheta ceea ce ea afirma că ar putea fi un caz cu miză ridicată care ar trebui adus în fața instanței.

În luna aprilie a anului trecut autoritățile statale responsabile de protecția muncii au amendat compania de producție a filmului cu suma maximă posibilă din cauza numeroaselor nereguli descoperite, multe dintre acestea ieșind la iveală imediat după tragicul eveniment.

În octombrie Baldwin a ajuns la un acord cu familia lui Hutchins care intentase o acțiune civilă împotriva acestuia, cerându-i despăgubiri. Înțelegerea prevedea clasarea procesului civil al familiei împotriva lui Baldwin și a altor membri ai echipei de producție, permițând de asemenea ca filmările să fie reluate la începutul acestui an cu toți actorii principali inițiali.

În noiembrie, Baldwin i-a acționat la rândul său în instanță pe armurierul Gutierrez-Reed și alți 3 membri ai echipei de pe platoul de filmare, deși el însuși era unul dintre producătorii filmului.

Articole asemănătoare

Back to top button