fbpx

Ai călcâiele uscate și crăpate? Patru remedii de încercat acasă pentru a scăpa de această problemă

Călcâiele uscate și crăpate reprezintă o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Deși pentru unii este deranjant doar din punct de vedere estetic, uneori, călcâiele aspre și crăpate pot fi însoțite de sângerări și dureri. Iată cum poți scăpa de această problemă acasă, scrie digi-life.tv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

1. Balsam sau creme hidratante grase

Unul dintre motivele pentru care vă confruntați cu călcâie crăpate este lipsa de hidratare. Pentru a face acest lucru, optați pentru un balsam special pentru călcai sau o cremă grasă, care conțin următoarele ingrediente: uree, acid salicilic, alfa-hidroxi acizi, izomerat zaharidic. Aceste ingrediente vă vor hidrata, înmuia și exfolia pielea moartă.

2. Înmuiați-vă picioarele în apă caldă

Pielea din jurul călcâielor crăpate este adesea mai groasă și mai uscată decât restul pielii. Pentru a o îndepărtă, înmuiați picioarele în apa caldă și frecați călcâiele cu o piatră ponce sau o pila de călcâie. După ce ați făcut acest lucru, aplicați o crema hidratantă sau vaselină cosmetica.

3. Aplicați miere

Mierea poate funcționa ca un remediu natural pentru călcâiele crăpate. Mierea are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Cercetările arată că mierea poate ajuta la vindecarea și curățarea rănilor și la hidratarea pielii. Puteți folosi mierea că scrub pentru

4. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este adesea recomandat pentru pielea uscată, eczeme și psoriazis. Vă poate ajuta pielea să rămână hidratată. Proprietățile antiinflamatoare și antimicrobiene ale uleiului de cocos vă pot ajuta călcâiele crăpate dacă sunt predispuse la sângerări sau infecții.

Alte remedii casnice sunt: înmuierea călcâielor în oțet, hidratarea acestora cu unt de shea sau cu o banană pisată, precum și exfolierea lor cu fulgi de ovăz amestecați cu ulei de măsline.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button