fbpx

A murit Paco Rabanne: Designerul vestimentar s-a stins din viața la 88 de ani

Paco Rabanne, pe numele real Francisco Rabaneda y Cuervo, a murit la vârsta de 88 ani în Portsall, Franța. Iată cine a făcut anunțul trist, transmite Antena1.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doliu în industria modei! Paco Rabanne s-a stins din viață vineri, 3 februarie, la vârsta de 88 de ani. Designerul de modă este cunoscut pentru creațiile sale spectaculoase, dar și pentru gama de parfumuri.

Moartea creatorului de modă a fost anunțată pe contul său de Instagram, unde a fost publicat un mesaj prin care se confirmă decesul lui Paco Rabanne. Nu se cunoscut mai multe informații despre cauzele morții sale.

Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, este postarea care a apărut pe contul de Instagram al lui Paco Rabanne, anunțând moartea acestuia.

De asemenea, printre cei care au confirmat vestea tristă se numără și purtătorul de cuvânt al grupului spaniol Puig, care conduce casa de modă și afacerea cu parfumuri după retragerea designerului.

Sunt profund îndurerat de dispariția domnului Paco Rabanne”, a declarat Marc Puig, președinte și director executiv al Puig, potrivit wwd.com.

Cine a fost Paco Rabanne

Francisco Rabaneda y Cuervo, cunoscut pe numele de Paco Rabanne, s-a născut la data de 18 februarie 1934 în Pasaia, Spania. Acesta a studiat arhitectura la Școala Națională de Arte Frumoase din Paris.

De asemenea, creatorul de modă a început să facă bani din pasiunea sa încă din perioada facultății. Paco Rabanne realiza schițe de modă, modele de genți pentru Roger Model și pantofi pentru Charles Jourdan, iar cu banii câștigați își plătea studiile.

Designerul s-a făcut remarcat în industria modei în anii 1960. În 1963, acesta a câștigat Bienala de la Paris cu o sculptură vie pentru o grădină, expusă la Muzeul de Artă Modernă. De asemenea, a urmat parteneriatul cu compania Puig în 1969. Tot în același an, Paco Rabanne și-a lansat și primul său parfum numit „Calandre”.

În 1973, a fost lansat un prim parfum pentru bărbați, „Paco Rabanne” pentru bărbați. Între anii 1990 – 1998, designerul de modă lansează o linie de îmbrăcăminte pentru femei.

Articole asemănătoare

Back to top button