fbpx

foto | Dramă, comedie şi poveşti de dragoste. 10 cărți cu miros de scorțișoară de citit toamna aceasta

După o vară fierbinte, e timpul pentru o nouă listă de cărţi numai bune de citit la o ceaşcă de ceai. ZUGO îţi propune 10 cărţi captivante pentru această toamnă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După ce ne-am întâlnit”, de Anna Todd

În caz că nu ai citit-o deja, cartea Annei Todd este o lectură perfectă pentru această toamnă. Povestea de dragoste dintre cei doi adolescenți îți va încălzi cu siguranță sufletul, pe o vreme ploioasă și rece.


„Dragă viață”, de Alice Munro

Ultima carte a scriitoarei face furori încă de când a apărut, și trebuie să o citești neapărat toamna aceasta. Frazele scurte, sentimentele fugitive, ficțiunea împletită cu realul fac din opera lui Munro o lectură autumnală deosebită.

„O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă”, de I. Chicet-Macoveiciuc

Însuși titlul inspiră atât de multă căldură, încât dacă citești această carte toamna, nu vei mai avea nevoie de pulovere groase.

„Să cunoști o femeie”, de Amos OZ

Și când e perioada cea mai potrivită pentru a cunoaște o femeie, dacă nu toamna?

„Viața pe un peron”, de Octavian Paler

O lectură profundă, filozofică, scrisă de un autor care crede în cuvânt și în puterea sa de a schimba vieți. Toamna aceasta, dacă vrei să simți profunzimea în gândire a scriitorului, ar fi bine să te apuci de „Viața pe un peron”.

 „Alive”, de Petronela Rotar

Rămânând tot la capitolul profunzime, ZUGO recomand Alive, de Petronela Rotar, cu o condiție însă: cartea asta îți poate schimba viața. Durere, suferință, lacrimi și iubire – acestea sunt ingredientele cărții „Alive”.

„Anne de la Green Gables”, de L. M. Montgomery

O carte despre bogăția și culorile minunate ale toamnei, povestea Annei este deopotrivă pentru copii și oameni mari. Imaginați-vă, vorbăreață și isteață, Anne este o fetiță roșcovană orfană, care ajunge la ferma Green Gables și e hotărâtă să își facă din ea căminul după care a tânjit mereu. Romanul vorbește despre bucuria de a fi, despre adaptare și prietenie și este la fel de romantic ca toamna.

„Mândrie și prejudecată”, Jane Austen

O eroină cu care se identifică multe femei ale secolului nostru, un personaj masculin admirat și azi, intrigi meschine de familie, replici scurte și tăioase, specific englezești – acestea sunt atuurile unui roman absolut delicios, se potrivește cel mai bine în compania unui ceai tare.

„Crima din Orient Express”, Agatha Christie

O poveste ce include un tren luxos, o crimă ce are loc după miezul nopții și un detectiv inteligent pe urmele criminalului nu are cum să nu te țină cu sufletul la gură și să nu te facă să speculezi. Un roman polițist va fi întotdeauna mai bine savurat într-o seară de toamnă rece, la căldura unei sobe duduinde.

„Seria Harry Potter”, J. K. Rowling

Fiecare carte din această serie începe odată cu venirea toamnei, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să citești despre aventurile magicianului Harry Potter. Amintim de holurile întunecate și camerele secrete, scările mișcătoare și vrăjile din timpul nopții și avem, astfel, lectura perfectă pentru un anotimp întreg.

Autoare: Cristina Darii, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button