fbpx

Agatha Christie ar fi împlinit astăzi 129 de ani: Top 10 detective semnate de scriitoare

Agatha Christie, numită și „Regina Crimei”, ar fi împlinit astăzi 129 de ani. În detectivele sale, scriitoarea a dat peste cap închipuirea cititorilor despre infracțiuni, investigații și dezvăluiri. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă nu v-ați făcut încă o listă de lectură pentru această lună, ZUGO vă oferă câteva sugestii. Vedeți mai jos o listă formată din 10 detective semnate de scriitoare, pe care vă recomandăm să le citiți măcar o dată-n viață.

  1. Ucigașul ABC – Printr-o scrisoare anonimă, Poirot este rugat să meargă pe urmele unui criminal în serie. După ce este descoperit cadavrul unei tinere, detectivul găsește un ghid ABC și își dă seama că inițialele următoarelor victime vor avea ordine alfabetică.
  2. Zece negri mititei – Opt indivizi primesc invitații de a petrece un weekend pe o insulă. Aceștia nu se cunosc între ei și nu s-au întâlnit niciodată cu persoanele care le-au chemat. După ce ajung și servesc cina, o voce înregistrată îl acuză pe fiecare de câte o crimă comisă în trecut
  3. Asasinarea lui Roger Ackroyd – O englezoaică dintr-un sătuc e bănuită că și-ar fi ucis soțul, iar la scurt timp moare. Ulterior, presupusul amant al acesteia primește o scrisoare în care se spune că femeia ar fi fost șantajată.
  4. Muncile lui Hercule – Cartea reprezintă o colecție de nuvele despre o serie de infracțiuni separate. Aflat în pragul pensionării, celebrul Poirot vrea să dezlege 12 mistere care oglindesc cele douăsprezece munci legendare ale lui Hercule, fiul lui Zeus.
  5. Martorul mut – Vestitul detectiv belgian primește o scrisoare de la o domnișoară care îi cere ajutor. Problema e că răvașul a fost redactat cu două luni în urmă, iar autoarea lui este deja moartă. Oare cine i l-a expediat lui Poirot?
  6. Crima din Orient Express – Trenul Orient Express se împotmolește pe șine din cauza zăpezii. În ziua următoare, în compartimentul său, încuiat din interior, un afacerist american este găsit înjunghiat de 12 ori.
  7. O crimă anunțată – Miss Jane Marple observă un anunț dubios în ziarul local. Acesta spune despre o crimă care va avea loc curând. La data și ora indicată în aviz, în condiții misterioase, la locul anunțat apare un cadavru. Miss Marple o face pe detectiva și se apucă să-i interogheze pe toți cei prezenți, sperând că va descoperi astfel făptașul.
  8. Cei cinci purceluși – Poirot este rugat să descopere o crimă petrecută în urmă cu 16 ani. Fiecare dintre cei cinci purceluși din titlu simbolizează câte un suspect.
  9. Cei patru mari – Poirot pornește o investigație periculoasă împotriva  unei organizații care și-a propus să domine lumea. În fruntea grupului se află patru indivizi misterioși: creierul, un multimiliardar, o franțuzoaică și un asasin.
  10. O supradoză de moarte – Hercule Poirot este drum spre dentist. Perioada monotonă din viața lui se schimbă radical atunci când găsește cadavrul stomatologului. Detectivul are o altă versiune a celor întâmplate decât poliția, iar misterul e greu de dezlegat.

Articole asemănătoare

Back to top button