fbpx

Zelenski: Ucraina îşi va suplimenta armata cu 100.000 de militari în trei ani

Ucraina îşi va suplimenta efectivele forţelor sale armate cu 100.000 de oameni pe o perioadă de trei ani, a anunţat marţi preşedintele țării, Vladimir Zelenski, în parlamentul de la Kiev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

El a salutat sprijinul diplomatic şi militar pentru ţara sa, cel mai important începând din 2014, în contextul temerilor legate de un potenţial atac armat rus asupra Ucrainei, relatează Reuters.

Sprijinul diplomatic pentru Ucraina este cel mai important şi mai necondiţionat începând din 2014 şi el continuă. Asistenţa militară şi tehnică pentru Ucraina este cea mai importantă, cea mai preţioasă şi continuă să sosească,spus Zelenski în faţa parlamentarilor ucraineni, scrie digi24.ro.

El a adăugat că economia Ucrainei este în curs de stabilizare şi le-a cerut parlamentarilor să rămână uniţi şi să nu propage panica despre ameninţarea unei ofensive militare ruse.

În ultimele săptămâni, Rusia a concentrat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina şi şi-a intensificat exerciţiile militare, ceea ce a provocat în Occident îngrijorări privind o potenţială invazie rusă în ţara vecină.

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.

Articole asemănătoare

Back to top button