fbpx

Zaharova: „Macron este un visător”. Aceasta acuză NATO pentru că ar fi scos Armenia de sub umbrela Rusiei

Asta după ce acesta a spus că Moscova este complice al Azerbaidjanului în ameninţarea integrităţii teritoriale a Armeniei. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că ar dori să înţeleagă ce a vrut să spună Emmanuel Macron prin această declaraţie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„El este un visător. Ce să spun? Aşa ceva se poate spune doar cu o imaginaţie foarte bogată. Nu este foarte clar despre ce vorbeşte. Poate preşedintele francez ştie ceva despre integritatea teritorială pe care nimeni altcineva nu o ştie. Mi-ar plăcea să-şi împărtăşească opiniile. Mi-ar plăcea să înţeleg ce vrea să spună”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a acuzat Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană pentru că ar urmări să scoată Armenia, fostă republică sovietică, de sub umbrela Federaţiei Ruse, scrie Mediafax.

„Washington şi Bruxelles îi conving pe liderii armeni să părăsească Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, să accelereze cooperarea cu NATO, să reorienteze cooperarea militar-tehnică şi să semneze un tratat de pace cu Azerbaidjanul fără a ţine cont de drepturile şi securitatea armenilor din (Nagorno-)Karabah. Putem vedea, de asemenea, că occidentalii au uitat de orice valoare personală în domeniul drepturilor omului în urmărirea acestor obiective şi rezultate”.

Articole asemănătoare

Back to top button