fbpx

Vor fi produse cel puțin 10 milioane de doze. Prima țară europeană în care se va fabrica Sputnik V

Italia devine prima țară europeană în care va produce vaccinul rusesc Sputnik V. Cel puțin 10 milioane de doze urmează să fie scoase de pe conveier în apropiere de Milano.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preparatul va fi produs de compania elvețiană Addiene Pharma & Biotech, care a semnat un acord în acest sens. Conform Mediafax, documentul prevede că întreprinderea va fabrica cel puțin 10 milioane de doze de ser.

„Suntem în discuții cu Guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste de Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienn Pharma Biotech pentru producția Sputnik V în Italia „, declară Kiril Dmitriev, director executiv al Fondului rus de investiții directe, instituție care a finanțat elaborarea vaccinului.

Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe în iunie. Totodată, Fondul anunță că discută aceeași chestiune cu autoritățile franceze și germane.

Sputnik V este eficient contra COVID-19 în proporție de 92%. Preparatul se administrează în două doze și este deja autorizat în zeci de țări, în pofida reticenței unor specialiști.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button