fbpx

video | Un flamingo evadat acum 17 ani de la o gradină zoologică, a fost văzut viu și nevătămat la 1100 de kilometri depărtare

În urmă cu 17 ani, o pasăre flamingo a scăpat de la grădina zoologică din Wichita, Kansas, și n-a mai fost găsită. Acum, exemplarul de flamingo african a fost observat trăind la peste 1100 de kilometri depărtare, în statul Texas, informează Digi24, cu referire la The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pasărea a scăpat de la grădina zoologică în 2005, după ce îngrijitorii nu i-au tăiat penajul aripilor, scrie New York Times. Supraviețuirea sa în afara grădinii zoologice era improbabilă. O altă pasăre flamingo evadată, numărul 347, a dispărut. Însă Pink Floyd, cum a fost botezat exemplarul numărul 492 de oficialii statului Texas, a fost văzut luna această de un ghid de pescuit, David Foreman.

„Mă așteptam să văd câțiva pelicani de pe coasta de est, sosiți aici pe timp de iarnă”, a declarat pentru The Guardian ghidul David Foreman, care ieșise la pescuit cu un prieten în Port Lavaca. În schimb, el a văzut „o bilă stând pe un singur picior”. Imediat, pasărea a început „să alerge înainte și înapoi. Avem impresia că încerca să scape de noi fără să fie nevoită să-și ia zborul”.

David Foreman le spune de ani de zile turiștilor că păsările cu picioare lungi pe care le văd în zonă sunt lopătari roz, iar imaginea păsării flamingo i-a zdruncinat convingerea că aceste exemplare nu trăiesc în sudul Texasului. „Bănuiala mea s-a confirmat când i-am văzut capul și ciocul”.

El a filmat pasărea flamingo și a postat clipul pe Twitter. Atunci, oamenii au început să-i spună „este probabil pasărea flamingo care a scăpat de la zoo”. Foreman a căutat confirmarea autorităților statului Texas din domeniu și a primit-o.

Articole asemănătoare

Back to top button