fbpx

video | Un asteroid a căzut pe pământ, la scurt timp după ce fost detectat. Astronomii au dat alerte pe Twitter

„Se pare că o rocă spațială va cădea în Lacul Erie în circa două ore”, a fost mesajul lansat pe platforma socială Twitter, în dimineața zilei de 19 noiembrie. Ye Quanzhi, un astronom de la Universitatea din Maryland care studiază asteroizii, cometele și meteorii, a raportat pe Twitter la ora 1:13 a.m.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Meteorul a intrat în atmosfera Pământului două ore mai târziu, iar traiectoria lui a fost surprinsă până ce s-a prăbușit în apropierea Lacului Erie din Canada, scrie EarthSky.

Evenimentul a fost observat de zeci de martori și camere de supraveghere, iar unii oameni au auzit și simțit impactul meteoritului, scrie Digi24.

Camerele de supraveghere din zona orașului Toronto au surprins „mingea de foc” pe cer la orele 3:25, în dimineața zilei de 19 noiembrie. Camerele de la Turnul CN din Toronto, turn de comunicații și observare, au observat intrarea aproape orizontală a asteroidului în atmosfera Terrei, informează EarthSky.

Din fericire, roca spațială avea o dimensiune mai mică de un metru. Impactul a avut loc în Brantford, Ontario. Acesta este la nord de Lacul Erie; la vest de Buffalo, New York; la est de Detroit și la sud-vest de Toronto.

Cu o zonă atât de populată, mulți oameni au avut șansa de a vedea intrarea mingii de foc în atmosferă. Oamenii de pe Twitter au raportat că au văzut fulgerul strălucitor de lumină, împreună cu sunetul intrării în atmosferă.

Nu este prima dată când în acest an astronomii descoperă o rocă din spațiu cu doar câteva ore înainte să lovească Pământul. Dar de data aceasta, a intrat în atmosfera Pământului peste o zonă populată, traversând cerul din Toronto, cel mai mare oraș din Canada.

Articole asemănătoare

Back to top button