fbpx

video | Ucrainenii au doborât patru avioane ale Rusiei, dintre care trei de ultimă generație, într-o singură zi

Aviația rusă a pierdut patru avioane în ultimele 24 de ore, doborâte de sistemele antiaeriene ucrainene. Este vorba despre un avion de atac la sol Suhoi Su-24 și alte trei aeronave de ultimă generație ale Moscovei: două avioane multirol Suhoi 30 și un avion avansat de vânătoare-bombardament Suhoi 34, conform ministerului ucrainean al Apărării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare în care se vede un avion multirol Suhoi Su-30 rusesc lovit de o rachetă antiaeriană portabilă (Stinger, conform surselor ucrainene) și care, la scurt timp, se prăbușește pe un câmp. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, scrie Digi24.

O altă înregistrare publicată pe Twitter arată un alt avion Su-30 cu motorul în flăcări după ce a fost lovit de o rachetă antiaeriană. Nu se știe ce s-a întâmplat cu acest aparat și care a fost soarta piloților.

„Astăzi este o zi bună pentru armata ucraineană și o zi proastă pentru aviația rusă. Un avion Su-25, două Su-30 și un Su-34 s-au dus dracului”, se arată într-o postare publicată pe Twitter de ministerul ucrainean al Apărării.


Comentariul ministerului ucrainean al Apărării face referire la celebra expresie „Navă rusă, du-te dracului!” („Russian warship, go f.k yourself!” rostită de militari ucraineni de pe Insula Șerpilor la adresa fostului crucișător „Moscova” (ulterior scufundat de două rachete antinavă).

Conform site-ului Oryx, care s-a specializat de la începutul războiului în agregarea și publicarea tuturor imaginilor oficiale sau din surse deschise cu tehnică de luptă distrusă în Ucraina, aviația rusă a pierdut cel puțin 58 de avioane (doar pe baza probelor foto-video). Dintre acestea, cel puțin 28 sunt avioane de ultimă generație ale Moscovei de tipurile Su-30/34/35.

Articole asemănătoare

Back to top button