fbpx

video | Protecție sau discriminare? Un primar din Venezuela a decis să marcheze cu simboluri speciale casele celor bolnavi de COVID-19

Un primar din Venezuela a decis să marcheze cu simboluri speciale, de culoare roșie, casele bolnavilor de COVID-19. Potrivit lui, așa oamenii nu vor fi supuși riscului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ne protejăm oamenii. Acest semn indică faptul că aici există un caz de coronavirus sau un suspect de COVID-19, astfel încât oamenii să fie atenți”, afirmă Luis Duque, primarul localității Sucre.

Imagini cu acțiunea au fost plasate de funcționar și pe rețelele de socializare. Drept răspuns la inițiativă, forțele de ordine din Venezuela au declanșat o anchetă, transmite presa străină, citând Reuters.

Pe de altă parte, oficialul pare să nu se oprească în procesul de implementare a unor inițiative controversate. Bunăoară, el consideră că trebuie implementate măsuri drastice pentru prevenirea pandemiei și vrea să impună rații alimentare, dar și cele legate de furnizarea gazului, persoanelor care nu respectă normele epidemiologice.

Deciziile acestuia, însă nu sunt acceptate de autoritățile centrale, dar nici de cetățeni. Primarul a fost acuzat de discriminare, iar militanții pentru drepturile omului înlătură semnele deja instalate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button