fbpx

video | Ploi abundente şi inundaţii în Italia. Cel puţin şapte oameni au murit și alți trei sunt dați dispăruți, printre care și un copil

Cel puţin şapte oameni au murit, iar alți trei sunt dați dispăruți în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit joi seara regiunea Marche din centrul Italiei, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Potrivit prefecturii locale, avem un bilanţ provizoriu de şapte morţi. Cel de-al şaptelea cadavru tocmai a fost găsit”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al lui Fabrizio Curcio, şeful Protecţiei Civile italiene, citat de Agerpres.

Alte trei persoane sunt date dispărute, inclusiv un copil de şase ani care se afla cu mama sa în maşină. Femeia a fost salvată de pompieri, însă forţa viiturii i-a luat copilul de lângă ea.

Autorităţile locale au declarat că nu s-au aşteptat la o asemenea „bombă cu apă”, după ce în două până la trei ore au fost înregistrate cantităţi de aproximativ 400 de milimetri de ploaie, care au dus la inundarea străzilor din mai multe oraşe din provinciile Ancona şi Pesaro-Urbino.

Imaginile difuzate de pompieri îi arată pe salvatori navigând pe plute pe străzile oraşului Senigallia cu ieşire la Marea Adriatică pentru a-i evacua pe locuitorii rămaşi izolaţi, în timp ce alţii încercau să elibereze un pasaj subteran blocat de resturi.

Serviciile de salvare continuă să caute supravieţuitori, au indicat autorităţile.

Între timp, liderul Partidului Democrat de centru-stânga din Italia a scris pe Twitter că îşi va sista campania desfăşurată în regiune înaintea alegerilor naţionale de la 25 septembrie.

Preşedintele regiunii Marche, Francesco Acquaroli, a declarat pe Facebook că monitorizează „evoluţia crizei meteorologice foarte grave care ne-a lovit regiunea şi operaţiunile de salvare”, adăugând că „acestea sunt momente de aprehensiune extremă”.

Articole asemănătoare

Back to top button