fbpx

video | Momentul în care atacatorul din Rusia intră în universitate și trage primele focuri de armă

Momentul în care atacatorul din Rusia a intrat în universitate, a ucis opt persoane și a rănit 24, a fost surprins de o cameră de luat vederi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Timur Bekmansurov, un tânăr de 18 ani, a intrat in instituție fiind îmbrăcat în haine de camuflaj, trăgând dintr-o armă automată. Acesta a fost neutralizat de către oamenii legii.

Vă atenționăm că imaginile video vă pot afecta emoțional.

Site-ul local de știri 59.ru a publicat o postare de pe rețelele sociale care i-ar aparține atacatorului, în care acesta descrie în detaliu planurile lui și motivele pentru care a comite atacul. Nu există, însă, nicio confirmare cu privire la autenticitatea acestor date.

„Ceea ce s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am fost membru al organizațiilor extremiste și nu am fost om religios. Nimeni nu știa despre ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat”, a scris Timur pe rețele.

Atacurile armate în școli sunt cazuri rare în Rusia, datorită măsurilor excepționale de securitate din aceste unități și pentru că este foarte dificil de procurat o armă în mod legal, cu toate că la armele de vânătoare accesul este mai simplu

Ultimul atac armat într-o unitate de învățământ a avut loc în mai 2021, când un tânăr de 19 ani a deschis focul în vechea lui școală din orașul Kazan și a ucis nouă persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button