fbpx

video | „Maraton al unității” în Ucraina, în ziua vehiculată pentru un posibil atac al Rusiei. 67 de posturi TV transmit același lucru

Începând de la ora 8.00 dimineața, televiziunile ucrainene transmit un program comun, realizat pentru așa-numita „Ziua Unității”, după ce Statele Unite au anunțat că azi, 16 februarie, este posibil un atac al Rusiei asupra țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Toate posturile TV din țară transmit, azi, același lucru”, informează agenția UNIAN. Sunt 31 de posturi de televiziune naționale și 36 de posturi regionale care, începând cu ora 8 dimineața, au prezentat același program.

Programul a debutat cu imnul Ucrainei, care a însoțit imagini – Odesa, Lvov, Kiev, dar și din Crimeea anexată de Rusia. Au fost difuzate și secvențe cu muncitori, dar și momente cu victorii sportive ale echipelor ucrainene. Apoi, președintele Zelenski a transmis un mesaj video, pe care l-a filmat singur, cu telefonul mobil.

„Popor mare al unei mari țări, bună dimineața ție! Azi e o zi importantă – ziua Unității a noastră, a tuturor. Suntem diferiți, vârste diferite, genuri diferite, din orașe diferite, regiuni, profesiuni diferite, talente diferite, cunoștințe diferite, limbi, regiuni. Dar suntem uniți de o singură dorință. Să trăim în pace, fericiți, într-o familie cu copii, cu părinți. Și avem tot dreptul să facem asta. Pentru că suntem acasă, în Ucraina, și nimeni nu ne iubește casa noastră așa cum o facem noi. Și nimeni, doar noi împreună vom fi în stare să ne protejăm casa noastră”, a spus Zelenski.

Transmisiunile au continuat cu diferite interviuri cu personalități, oameni de artă ori soldați aflați pe frontul din est, care au intrat în direct și au spus mesaje de susținere pentru ucraineni.

Reporterii televiziunilor au realizat vox-uri în orașele Ucrainei, prezentând oameni care nu se declară panicați de știrile potrivit cărora un atac al Rusiei poate veni oricând. „Nu o să fie nimic, război pe 16 nu o să fie”, spune o femeie.

„Azi e 14, e ziua iubirii. Noi o să ne întâlnim cu iubirea, nu cu mitralierele”, spune un bărbat filmat acum două zile alături de copilul său într-o mașină plină de baloane albe și roșii.

Posibilul atac anunțat de SUA Săptămâna trecută, Statele Unite ar fi informat țările europene aliate că sunt informații că atacul Rusiei asupra Ucrainei ar putea fi declanșat miercuri, pe 16 februarie. Zvonul nu a fost confirmat de un oficial american, însă președintele Joe Biden a afirmat în repetate rânduri că o invazie rusă este iminentă.

După ce ziua a fost vehiculată în repetate rânduri pentru o posibilă invazie, președintele Zelenski a anunțat că o proclamă „zi a unității”. „Ne dorim pace și vrem să rezolvăm toate problemle exclusiv prin negocieri. Ni s-a spus că 16 februarie va fi ziua atacului, dar noi o vom face Ziua Unității”, a declarat Volodimir Zelenski, în urmă cu două zile.

Articole asemănătoare

Back to top button