fbpx

video | Încercare de a intimida protestatarii anti-Putin? În presă a apărut filmul unei percheziții organizate de polițiștii ruși

Într-un video apărut în mediul online, bloggerul Gennady Shulga este surprins în timp ce polițiștii ruși au năvălit în propria casă și l-au trântit la podea, cu capul lângă bolul de mâncare al câinelui. Bărbatul a fost interogat în timp ce un polițist continua să îl țină imobilizat.

Arestarea și condamnarea la închisoare a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi au dus la proteste masive, fără precedent. Kremlinul este însă hotărât să reprime mișcarea de protest, astfel încât poliția a vânat activiștii opoziției peste tot în țară. Corespondentul BBC a mers la Vladivostok unde a stat de vorbă cu unul dintre protestatarii care s-a trezit cu forțele de ordine acasă, fiind reținut.

Gennady Shulga a povestit pentru BBC că, în opinia sa, imaginile video au ajuns în presă cu scopul de a intimida protestatarii anti-Putin

Shulga, a povestit pentru BBC că, în opinia sa, imaginile au fost scurse către presă cu scopul de a-i intimida pe protestatari. Bărbatul este unul dintre cei care au transmis livestream de la proteste.

„Video-ul a fost scurs pentru ca lumea să vadă de ce sunt în stare autoritățile, ce pot păți cei care spun adevărul”, a comentat bărbatul. Acesta mai spune că dacă înainte Kremlinul încă mai mima democrația, acum și-a dat arama pe față și măștile au căzut.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button