fbpx

video, foto | Uraganul Ian a lovit Florida cu rafale de 185 de km/oră. Două milioane de oameni au rămas fără curent electric

Uraganul Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit vreodată Statele Unite, a provocat inundații catastrofale și pene de curent la scară largă în sud-vestul Floridei. Aproape două milioane de oameni au rămas fără curent electric, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serviciile de urgențe au primit numeroase apeluri de la oameni prinși în casele în care a năvălit apa.

Un spital a fost inundat, iar acoperişul de deasupra secţiei de urgenţe a fost smuls de furtună. Pe reţelele sociale au apărut imagini cu holurile inundate ale unităţii sanitare.

Personalul medical a intervenit toată noaptea pentru a evacua şi muta din saloane cei 160 de pacienţi. Bolnavii au fost mutaţi câte trei sau patru în saloane în care, în mod normal ar trebui să fie doar doi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Apeluri disperate de ajutor sunt și pe rețelele sociale. În unele locuri apa a ajuns aproape de streșinile caselor. Vântul atins 185 km/h și este clasificat drept uragan de categoria 4 din 5.

Toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Jacksonville sunt anulate joi, a anunțat aeroportul într-un tweet.

Înainte de Florida, uraganul a lovit Cuba, unde a făcut numeroase pagube, a ucis doi oameni și a cufundat insula în întuneric.

Impactul uraganului de categoria 4 era iminent pe coasta de vest a peninsulei Florida, serviciile meteorologice ale ţării avertizând că furtuna va fi „istorică”.

Potrivit preşedintelui american Joe Biden, Ian „ar putea fi un uragan foarte violent, cu un impact devastator şi care să pună vieţi în pericol”. Liderul de la Casa Albă a aprobat deja un ajutorul federal de urgenţă pentru 24 din cele 67 de comitate din Florida. Potrivit Pentagonului, 3.000 de membri ai Gărzii Naţionale sunt mobilizaţi în Florida şi alţi 1.800 se află în drum către statul american.

Articole asemănătoare

Back to top button