fbpx

video, foto | Putin sărbătorește anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson în Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră!”

Președintele rus Vladimir Putin a ieșit, vineri, în fața unei mulțimi de câteva mii de persoane pentru a sărbători anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene la Rusia. Liderul de la Kremlin a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre „o zi istorică” în care s-a făcut „dreptate și justiție”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mii de persoane cu steaguri rusești, pictate pe față în culorile naționale, s-au adunat vineri seară în Piața Roșie din Moscova pentru a sărbători anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

La ora 19.00, Vladimir Putin a urcat pe scenă și a vorbit despre „o zi istorică” în care s-a făcut „dreptate și justiție”.

„Astăzi este o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei”, a spus Putin în faţa susținătorilor săi, scrie Digi24.

„Bine ați venit acasă!”, le-a transmis el locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, care „s-au întors în patria lor istorică”.

„Prieteni, vom face totul pentru a ne susține frații și surorile din Zaporojie și Herson și din Donețk și Lugansk. Vom face totul pentru a ridica nivelul de securitate în aceste teritorii pentru acești oameni. Vom face totul pentru a restabili economia și infrastructura, pentru a construi școli, noi instituții, spitale”, a declarat Putin, citat de The Guardian.

Mulțimea a aclamat în repetate rânduri discursul liderului rus și a erupt în scandări „Rusia! Rusia”.

„Am devenit mai puternici pentru că suntem împreună. Avem adevărul. Iar adevărul înseamnă putere. În final, înseamnă victorie. Victoria va fi a noastră”, a încheiat Vladimir Putin.

El i-a îndemnat pe cei adunați să aclame armata rusă cât de tare pot numărând până la trei înainte ca mulțimea să izbucnească.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button