fbpx

video | Fostul spion KGB responsabil de servieta lui Putin, găsit împuşcat în apartamentul său

Vadim Zimin, colonel în retragere în cadrul Serviciului Federal de Securitate, a fost găsit împuşcat în casa lui, relatează Mirror. Bărbatul era responsabil de servieta care transporta comenzile nucleare ale lui Vladimir Putin.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Vadim Zimin, 53 de ani, a fost găsit cu răni prin împuşcare în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, în regiunea Moscovei, scrie adevarul.ro.

Iubita sa, medic fiind, era plecată să trateze răniţii de pe urma războiului pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a declanşat în Ucraina, potrivit Mirror.

Colonelul în retragere a fost găsit de fratele său. Acesta zăcea într-o baltă de sânge, cu o rană la cap. Lângă trupul lui a fost găsit un pistol Izh 79-9TM. Evenimentul a avut loc în timp ce Zimin era anchetat penal pentru o presupusă luare de mită, după ce s-a alăturat serviciului vamal într-un rol important, a comunicat Moskovsky Komsomolets.

Zimin se afla în arest la domiciliu din pricina dosarului penal, în care a pledat nevinovat. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital, la terapie intensivă.

Zimin fusese responsabil de servieta nucleară, obiect pe care Vladimir Putin îl are întotdeauna în apropierea sa.

Potrivit Mirror, bărbatul a îndeplinit acest rol şi pentru fostul preşedinte rus, Boris Elţîn. El a lucrat în continuare în cadrul Serviciului Federal de Securitate, ajungând la gradul de colonel sub conducerea lui Vladimir Putin, însă rolul fostului spion KGB nu este clar.

În servieta pe care fostul spion KGB o avea mereu după el pentru preşedintele Vladimir Putin se află dispozitivul de lansare a rachetelor strategice. Este cunoscut faptul că Putin a ameninţat în mai multe rânduri Occidentul cu privire la servietă.

El a făcut acest lucru în luna aprilie, când a fost prezent la funeraliile politicianului ultranaţionalist Vladimir Jirinovski la Moscova.

Articole asemănătoare

Back to top button