fbpx

video | Australia: Nord-vestul este ameninţat de un ciclon, incendiile devastează țara, iar pompierii sunt epuizați și cer demisia premierului

Australia se luptă de luni de zile cu incendii devastatoare care nu par să înceteze. Mai mult, actualmente, un ciclon câştigă forţă în largul coastei din nord-vest, ameninţând oraşul Broome cu rafale care ar putea atinge 125 de kilometri pe oră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost furnizată de Agenţia meteorologică australiană, care a precizat că furtuna tropicală nu ar trebui să aibă niciun impact asupra incendiilor forestiere. Totodată, ciclonul de categoria 1 este aşteptat să treacă în categoria a doua marţi dimineaţă, când va lovi Broome – un oraş cu 14.000 de locuitori.

Autorităţile se tem de inundaţii în zonele de coastă ale regiunilor Kimberley şi Pilbara. Așadar, responsabilii au îndemnat oamenii să se pregătească de furtună, în special cu kituri de urgenţă care să conţină lanterne, radiouri portabile, baterii de rezervă, alimente şi apă.

Pe de altă parte, flăcările devastatoare continuă să pună țara în pericol, iar ploile din ultimele ore nu au avut suficienta putere pentru a le potoli. În context, pompierii care sunt deja epuizați cer demisia premierului, susținând că Guvernul nu a avut o strategie pentru prevenirea acestui dezastru.

Voi, cei de la presă, spuneţi-i premierului, din partea celor din Nellingen, să se ducă dracu’”, a spus un pompier.

„Dă-ţi demisia acum! Nu meriţi să guvernezi, ştiai că se va întâmpla aşa ceva, ai fost total ignorant”, a transmis un alt pompier.

Mesajele arată cât de epuizați fizic și psihic sunt cei care îşi riscă viaţa și care nu pot lua nici măcar o mică pauză pentru a dormi, transmite digi24.ro.

Înţeleg că oamenii sunt supăraţi, au suferit pierderi mari. Asta se întâmplă în cazul dezastrelor naturale, iar noi rămânem concentraţi şi depunem toate eforturile pentru a pune la dispoziţie toate resursele, a declarat Scott Morrison, prim-ministrul Australiei.

Vezi și: video | Imagini de groază în Australia. Cerul a luat culoarea focului, iar oamenii își caută refugiu pe plaje și în apă pentru a se salva

Articole asemănătoare

Back to top button