fbpx

video | Imagini de groază în Australia. Cerul a luat culoarea focului, iar oamenii își caută refugiu pe plaje și în apă pentru a se salva

Imagini de groază au fost surprinse în Australia, acolo unde incendiile au creat pericole pentru o mulțime de cetățeni. De curând, circa 4000 de oameni dintr-o stațiune aflată între Sydney și Melbourne s-au refugiat pe plajă și pe mare pentru a se salva. Unii, însă, nu au reușit să facă asta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ultimele ore, au decedat cel puțin cinci oameni, iar peste 200 de case de pe coastă au ars până la temelii. În zonă, mai multe elicoptere militare și avioane au intervenit pentru a salva localnicii.

Mai mult, cerul din sudul Australiei a devenit roșu ca focul, iar flăcările mari au înconjurat numeroase localități și țin prizonieri zeci de mii de persoane. Pe rețelele de socializare, victimele povestesc cum aud vuietul focului care se apropie, iar pentru a se proteja de ele – oamenii fug pe mare și se roagă pe plaje, transmite digi24.ro.

„Suntem opt adulți și nouă copii și am venit aici pentru că locuința unde stăteam, la socrii mei, a ars de dimineață. Am hotărât că nu merită să stăm să ne păzim casa, am plecat cât am putut mai repede”, povestește o familie.

„Ne-am întors în parcul de rulote pentru că focul este pe plajă acum. Nu putem pleca din Batemans Bay pentru că toate autostrăzile sunt blocate”, explică o femeie cu un copil mic.

„Dintr-o dată, vântul s-a intensificat și totul s-a aprins. Asta a fost. Totul a dispărut într-o clipă”, povestește o femeie.

Menționăm că incendiile au pus stăpânire pe circa 500 de kilometri, de la Golful Batemans în statul New South Wales, până la Bairnsdale, statul Victoria. Iar asta pentru că vegetația este extrem de uscată în urma lunilor de secetă. Flăcările amenință încă din septembrie, afectând deja peste trei milioane și jumătate de hectare.

Articole asemănătoare

Back to top button