fbpx

Vacanță în Italia: Plajele impun un număr maxim de vizitatori pe zi. Ce alte restricții intră în vigoare vara aceasta

Dacă plănuiești o vacanță la plajă Italia, în această vară, autoritățile locale iau măsuri suplimentare pentru a conserva mediul natural prin aplicarea unor limite zilnice stricte de vizitatori, unele dintre cele mai bine cotate plaje din popularele insule fiind în prima linie, scrie CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timp ce Baunei, un mic sat situat într-o zonă îndepărtată din estul Sardiniei, a implementat în anii precedenți plafoane zilnice de vizitatori, restricțiile privind numărul de persoane care au voie să facă plajă pe unele dintre cele mai frumoase plaje de-a lungul coastei sale de 40 de kilometri cu vedere la Golful Orosei sunt înăsprite și mai mult în această vară, scrie AlephNews.

Un număr nesustenabil de vizitatori

„Teritoriul nostru este format în cea mai mare parte din stânci înalte și zdrențuite, unde trăiesc mufloni (oi sălbatice) și șoimi, și doar o duzină de plaje, așa că toată lumea se adună acolo, înghesuindu-se la acestea”, a declarat Stefano Monni, primarul din Baunei.

„Nu ne mai putem permite să avem mii de persoane care fac plajă zilnic, toate înghesuite într-un singur loc ca în trecut, este nesustenabil”.

Patru plaje sunt afectate. Cala dei Gabbiani și Cala Biriala au acum un plafon zilnic de 300 de vizitatori, în timp ce Cala Goloritze are o limită de 250 de vizitatori pe zi, iar Cala Mariolu, cea mai mare dintre plaje, are o limită zilnică de 700 de persoane.

Interzicerea prosopului de plajă

Baunei nu este singura destinație de vacanță din Sardinia care încearcă să mențină un număr redus de turiști în această vară.

Stintino, un sat de pescari de pe coasta de nord, adoptă măsuri stricte pentru a-și proteja cel mai uimitor bun – plaja de corali rozaliu La Pelosa, care oferă priveliști asupra insulei Isola Piana, cunoscută pentru turnul său de observație din piatră.

Câinii, fumatul și furtul de nisip sunt interzise pe această plajă, la fel ca și folosirea prosoapelor de plajă, amenzile pornind de la 100 de euro.

Rezervări în avans

În Sicilia, insula Lampedusa, una dintre Insulele Pelagie, a impus, de asemenea, restricții turistice într-un loc popular.

Cu apele sale limpezi și albastre, plaja Isola dei Conigli a fost numită în repetate rânduri de către călători una dintre cele mai frumoase plaje din lume, așa că nu este de mirare că mulțimile uriașe se adună aici în fiecare an.

Potrivit consilierului local Totò Martello, peste 1.500 de persoane vizitau plaja, un loc de depunere a ouălor pentru țestoaselelor, în fiecare zi înainte de introducerea unui plafon, alături de o taxă de intrare de doi euro, plătită la fața locului.

„Acest număr s-a înjumătățit acum, doar 350 de persoane dimineața și alte 350 după-amiaza”, spune Martello. „Rezervările se fac online prin intermediul unui site local autorizat”.

Cei care fac plajă aici trebuie să respecte un anumit „cod al plajei”, care încurajează vizitatorii să rămână la locul lor de plajă, cu excepția cazului în care fac o baie în apă.

Sunt interzise șezlongurile și covorașele plutitoare de apă, iar zgomotul trebuie să fie redus la minimum.

Articole asemănătoare

Back to top button