fbpx

Un tânăr de 18 ani are plămânii unui bătrân de 70 de ani după ce a folosit țigări electronice. Care sunt simptomele bolii provocate de dispozitive?

Un tânăr de 18 ani din Illinois, SUA, are plămânii unui bătrân de 70 de ani după ce a folosit o țigară electronică. Acesta a utilizat dispozitivul timp de un an și jumătate și a fost internat în spital la sfârșitul lunii august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicii spun că dacă părinții nu ar fi apelat la medici, tânărul ar fi putut deceda în scurt timp. Actualmente, starea băiatului s-a îmbunătățit, dar încă îi mai este greu să facă anumite activități obișnuite pentru că obosește greu. Potrivit statisticilor, tânărul este unul dintre cei 450 de pacienți din SUA care s-au adresat la medic cu probleme similare în ultima vreme, relatează presa străină.

Potrivit specialiștilor, simptomele cele mai des întâlnite ale bolii pulmonare sunt tusea cronică, durerile în piept sau dificultățile de respirație, senzațiile de greață și vomă, amețelile, oboseala, diareea și febra.

Precizăm că, în SUA au fost înregistrate cel puțin 5 decese din cauza unei boli pulmonare grave, cel mai des întâlnite în rândul utilizatorilor de țigări electronice. Unii cercetători presupun că de vină se face un ulei utilizat pentru rezerve. Chiar dacă autoritățile din SUA nu au confirmat încă ipoteza și așteaptă rezultatele unor analize de laborator complexe, oamenii sunt îndemnați să nu folosească țigările electronice până nu a fost stabilită legătura dintre acestea și boala pulmonară.

Articole asemănătoare

Back to top button