fbpx

Un studiu relevă principalele riscuri pentru copii în pandemie: Utilizarea excesivă a internetului și informaţiile false

Utilizarea excesivă a internetului, informaţiile false şi hărţuirea online sunt principalele riscuri pentru copii, în perioada pandemiei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii în România, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), hărţuirea online (25,8%), publicarea şi distribuirea datelor personale (22,6%) sunt principalele riscuri resimţite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii din ciclurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.

Totodată, 32,4% dintre copiii participanţi la studiu afirmă că au avut neînţelegeri cu părinţii în ceea ce priveşte activitatea pe internet şi timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinţii consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităţilor digitale şi gestionarea activităţii pe reţelele sociale.

În perioada următoare, realizatorii studiului vor organiza întâlniri cu părinţii. Prin participarea la aceste conferinţe, adulţii vor avea oportunitatea de a-şi face o imagine clară asupra metodelor prin care pot să transforme tehnologia într-un aspect firesc al vieţii lor de familie, precizează reprezentanţii Salvaţi Copiii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button