fbpx

Un profesor de istorie a fost decapitat în Franța. Dascălul le-ar fi arătat studenților caricaturi cu profetul Mahomed

Un profesor de istorie din Franța a fost decapitat după ce le-ar fi arătat studenților săi caricaturile controversate cu profetul Mahomed, publicate anterior de Charlie Hebdo. Tragedia a avut loc în localitatea franceză Conflans-Sainte-Honorine, suburbie a Parisului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Charlie Hebdo este o revistă săptămânală satirică franceză. Cel mai controversat material al publicației reprezenta caricaturi cu profetul Mahomed. După publicarea lor, pe 7 ianuarie 2015, la redacție a avut loc un atentat, fiind uciși 10 jurnaliști și doi polițiști.

Cadavrul profesorului a fost descoperit de polițiști în timp ce urmăreau un individ la care au observat un cuțit. Bărbatul ar fi refuzat să se supună indicațiilor forțelor de ordine și ar fi început să devină agresiv. Ca urmare, ofițerii au tras focuri de armă, bănuitul fiind împușcat.

Geniștii au fost chemați să verifice dacă asupra individului nu erau obiecte explozibile, pentru a verifica dacă suspectul nu are asupra lui vreo bombă. Presa străină relatează că atacatorul a reușit să publice pe pagina sa de Twitter o fotografie cu victima, scriind un mesaj pentru președintele francez și menționând că „i-a executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mahomed”.

Inițial, jurnaliștii francezi scriau că bărbatul ar fi părintele unui ele, avea 48 de ani și era de origine algeriană. Ulterior, însă, leparisien.fr a actualizat informația, precizând că persoana care l-ar fi ucis pe profesor este un tânăr cecen, de 18 ani.

Ulterior, patru persoane, inclusiv un minor, au fost reținute de Poliția franceză. Aceștia provin din familia atacatorului.

Articole asemănătoare

Back to top button