fbpx

update | Elicopterul prăbușit în Turcia: 11 militari, printre care un general, au murit

11 militari turci au murit după ce un elicopter al armatei s-a prăbușit în estul țării, pe 4 martie, informează Euronews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Apărării din Turcia, Hulusi Akar, a confirmat că nouă persoane au murit în urma prăbușirii care s-a petrecut într-o zonă rurală din apropierea orașului Tatvan. Alți patru soldați au fost răniți și transportați la spital, însă doi au decedat. Cei doi răniți rămași în spital sunt „în stare bună”.

Locotenentul-general Osman Erbaş, comandantul unui corp al armatei turce, se afla la bord și se află printre victime, potrivit publicației Hurriyet, citată de digi24.ro.

Aparatul de zbor decolase din provincia Bingöl și se îndrepta spre Tatvan în momentul în care autoritățile au pierdut contactul cu piloții.

Serviciile de intervenție au localizat locul prăbușirii cu ajutorul dronelor, unui avion de recunoaștere și a unui alt elicopter.

Autoritățile au descris prăbușirea ca fiind un „accident” provocat de condițiile meteorologice dificile din regiune.

„Potrivit primelor informații și declarațiilor martorilor, se consideră că accidentul s-a produs din cauza schimbărilor bruște de condiții meteorologice”, a anunțat Akar. Cu toate aceastea, ministrul a spus că motivul prăbușirii va putea fi stabilit după „o investigație amănunțită”.

O ceremonie oficială pentru onorarea militarilor căzuți, la care va participa și președintele Erdogan, va avea loc astăzi.

Elicopterul s-a prăbușit într-o provincie locuită în principal de kurzi, unde trupele turcești au desfășurat lupte împotriva militanților Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK). Zeci de mii de oameni și-au pierdut viața în conflictul pornit în 1984. PKK este considerat un grup terorist de către SUA și Uniunea Europeană.

Știre inițială:

Nouă soldați turci au murit, iar alți patru au fost răniți joi după ce elicopterul care îi transporta s-a prăbușit în sud-estul Turciei, a declarat Ministerul Apărării, evocând un „accident”, relatează AFP.

Accidentul a avut loc în regiunea Bitlis.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button