fbpx

Un copil de 2 ani, condamnat la închisoare pe viață pentru o Biblie găsită în casa părinților. Unde s-a întâmplat

Un raport recent al Departamentului de Stat american privind libertățile religioase în lume aduce noi date despre persecuțiile la care sunt supuși creștinii în Coreea de Nord, un stat totalitar care declarativ permite o oarecare libertate de credință. În realitate, potrivit informațiilor strânse în raportul Departamentului de Stat, între 50.000 și 70.000 de nord-coreeni sunt deținuți în condiții inumane în închisori pentru că sunt creștini. Un ONG a relatat cazul unui copil de doi ani care a fost condamnat la închisoare pe viață alături de părinții săi, pentru că autoritățile au găsit o Biblie la ei acasă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Raportul Departamentului de Stat notează că, deși în Coreea de Nord libertatea religioasă este permisă prin Constituție, în realitate nu există așa ceva, scrie Digi24.

Potrivit mărturiilor culese de ONG-uri de la nord-coreeni care au reușit să fugă din țară, între 50.000 și 70.000 de creștini sunt închiși în Coreea de Nord pentru credința lor, alături de credincioși de alte religii.

ONG-ul Open Doors USA arată că pentru creștinii din Coreea de Nord „viața este ca un cazan sub presiune”, iar „arestarea sau moartea sunt la doar o greșeală distanță”.

Oamenii arestați pentru credința lor sunt condamnați și supuși la muncă forțată, tortură, abuzuri sexuale sau chiar omorâți, potrivit raportului.

Creștinii sunt considerați o „categorie ostilă” în Coreea de Nord și se află mereu în stare de „vulnerabilitate și pericol”.

Departamentul de Stat arată în raportul său, pe baza informațiilor dintr-un raport din 2021 al ONG-ului Korea Future, că o familie întreagă, cu un copil de doi ani, a fost trimisă la închisoare pentru practicile lor religioase și pentru că s-a găsit o Biblie la ei acasă.

Familia, care probabil a fost vizată de Ministerul Securității de Stat, a fost condamnată la închisoare pe viață, mai precizează raportul. Cazul relatat este din 2009, însă faptul că se află atât de târziu nu este ieșit din comun, având în vedere blocada informațională din Coreea de Nord.

Un alt caz din raport se referă la bărbat prins în timp ce se ruga, care a fost bătut de gardieni aproape până la moarte. Un membru al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, asupra căruia a fost găsită o Biblie, a fost executat pe un aerodrom, în fața unei mulțimi formată din mii de oameni, mai arată raportul.

În același timp, Coreea de Nord celebrează familia conducătoare Kim – actualul lider Kim Jong Un, tatăl său, Kim Jong Il, și bunicul lui, Kim Il Sung – ca pe o dinastie, aproape ca pe zei.

Articole asemănătoare

Back to top button