fbpx

Un comediant american a testat „libertatea Twitter” sub Musk cu o declarație falsă a morții lui Trump

Comediantul american Tim Heidecker a vrut să vadă cât de „liberă” este rețeaua socială condusă de Elon Musk și i-a testat limitele. A distribuit o fotografie cu un certificat de deces pe care apărea numele fostului președinte american Donald Trump. Afirmația falsă a devenit rapid virală, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Elon Musk elimină această știre (sau nu?)”, întreba Heidecker. Numele lui Donald Trump a fost ulterior cel mai căutat termen de căutare pe Twitter și #TrumpIsDead a obținut, de asemenea, scoruri foarte bune.

Heidecker pare să fi primit răspunsul deocamdată: certificatul său de deces fals este încă pe Twitter, la fel ca și sutele de tweet-uri de la oameni care folosesc hashtag-ul, scrie rtl nieuws.nl.

Acest lucru ar avea drept cauză concedierile masive pe care le-ar fi făcut Elon Musk la scurt timp după preluarea rețelei. Twitter avea sute până la mii de oameni care puteau proteja mesajele și bloca conturile. Acum, acest număr ar fi fost redus temporar la 15, scrie rtl.nieuws.nl

Una dintre promisiunile pe care Elon Musk le-a făcut o dată cu preluarea Twitter săptămâna trecută a fost o politică mai puțin încordată în moderarea tweet-urilor. Potrivit Bloomberg în ultima săptămână, această politică a dus la o creștere uriașă a tweet-urilor rasiste: cu 1700 la sută mai multe, a raportat Bloomberg , potrivit Dataminr, un partener oficial Twitter cu acces extins la datele platformei.

Articole asemănătoare

Back to top button