fbpx

Un bărbat din Coreea de Nord, condamnat la moarte după ce a fost prins vânzând copii ale serialului „Squid Game”

Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție după ce a fost prins vânzând copii ale serialului de succes Squid Game.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile l-au prins pe bărbat după ce s-a aflat că șapte elevi de liceu se uitau la serialul Netflix, devenit un fenomen global, scrie digi24.ro.

Se pare că o copie a serialului a fost adusă ilegal din China, pe un stick USB, și vândută unui elev din Coreea de Nord, care apoi a dat-o prietenilor săi, potrivit Radio Free Asia.

109 Sangmu, serviciul de supraveghere al guvernului, i-a prins pe elevi după ce ar fi primit o informare de la o sursă neidentificată. A fost prins contrabandistul, care a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție.

Și elevii care au vizionat serialul au primit pedepse exemplare. Unul dintre ei, care a cumpărat o copie, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Ceilalți elevi care doar au urmărit serialul, dar nu au cumpărat copii, au fost condamnați la 5 ani de muncă silnică.

Pedepsele nu s-ar fi oprit, însă, la cei implicați în incident. Directorul școlii, profesorii elevilor și administratorii școlii vor fi și ei trași la răspundere. Deocamdată, ei și-au pierdut locul de muncă și, potrivit unei surse a Radio Free Asia, „au fost excluși din partid. De asemenea, vor fi trimiși să muncească în minele de cărbune sau vor fi exilați în zonele rurale ale țării.”

Acest incident a provocat îngrijorare în masă în rândul altor profesori. „Toți profesorii sunt îngrijorați că li s-ar putea întâmpla și lor același lucru dacă unul dintre elevi va fi vizat de o anchetă”.

O nouă lege nord-coreeană privind „Eliminarea gândirii și culturii reacționare” a dus la blocarea distribuirii în mass-media a conținutului provenit din țări capitaliste. Aceste fapte se pedepsesc și cu moartea.

Se pare că aceasta este prima dată când legea a fost aplicată într-un caz care implică minori.

În urma acestui incident, autoritățile ar fi făcut razii prin piețe pentru a găsi orice dispozitive de memorie cu conținut media străin.

Articole asemănătoare

Back to top button