fbpx

Un asteroid cât Marea Piramidă din Giza va trece în câteva zile pe lângă Pământ. Cât de aproape va fi?

La doar câteva zile după ce un asteroid de dimensiunea clădirii Empire State Building din SUA a trecut pe lângă Pământ, o altă rocă „potențial periculoasă” se va apropia de planeta noastră. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit astronauților, asteroidul 2019 OU1 va fi cel mai aproape de Pământ pe 28 august, atunci când distanța dintre Terra și rocă va fi de aproximativ un milion de kilometri sau de 0.00687 unități astronomice ale planetei, ceea ce înseamnă de 2,7 ori distanța până la Lună.

Specialiștii de la NASA susțin că asteroidul are până la 161 de metri în diametru, fiind comparat cu Marea Piramidă din Giza, dar și cu monumnetul Washington, care are o înălțime de 555 de metri. Roca se va mișca în direcția Pământului cu o viteză de 13km/s, notează presa internațională.

De menționat că NASA se pregătește de ani de zile pentru apărarea planetei împotriva atacurilor asterozilor. Un sondaj recent a arătat că americanii preferă un program spațial care se concentrează asupra impactului potențial al asteroizilor decât trimiterea oamenilor înapoi pe Lună sau pe Marte.

În luna iunie, NASA a dezvăluit un plan de 20 de pagini care detaliază pașii pe care SUA ar trebui să-i facă pentru a fi mai bine pregătiți pentru pericolul pe care îl prezintă asteroizii și cometele aflate la 30 de milioane de mile de planetă.

NASA a acordat, în aprilie, un contract de 69 de milioane de dolari companiei SpaceX, compania de explorare spațială condusă de Elon Musk, pentru a o ajuta cu devierea asteroizilor prin misiunea DART (Double Asteroid Redirection Test).

Separat, în aprilie, administratorul NASA, Jim Bridenstine, a spus că un atac de asteroizi nu este un lucru care trebuie tratat ușor și este poate cea mai mare amenințare pentru Pământ.

Articole asemănătoare

Back to top button