fbpx

Un american a murit de ciumă: Cum se transmite și ce simptome pot anunța boala

O persoană din statul american Colorado a murit de ciumă, au anunţat luni responsabili din domeniul sănătăţii, potrivit DPA. Persoana locuia în comitatul Archuleta, aflat în sud-vestul statului Colorado, potrivit San Juan Basin Public Health (SJBPH).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent, Departamentul de stat pentru sănătate publică şi SHBPH investighează decesul, scrie Digi24.

„Deşi această boală este foarte rară, este important să cunoaşteţi cum puteţi fi expuşi şi simptomele pe care le poate provoca”, a declarat directorul executiv interimar al SJBPH, Tiffany Switzer, citată de Agerpres. „Dacă credeţi că aveţi simptome compatibile cu ciuma, solicitaţi imediat asistenţă medicală şi anunţaţi că este posibil să fi fost expus”, a adăugat ea.

Oamenii se pot îmbolnăvi de ciumă – care este tratabilă – prin bacterii de la muşcături de purici infectaţi sau prin contact direct cu animale infectate, cum ar fi anumite specii de veveriţe sau şobolani.

Simptomele includ apariţia bruscă a febrei mari şi/sau inflamarea ganglionilor limfatici.

Riscul de a contracta ciuma este cel mai mare în timpul verii, însă rămâne prezent pe tot parcursul anului, a precizat SJBPH.

Se crede că ciuma, cunoscută în trecut sub numele de „Moartea Neagră”, a ucis circa 25 de milioane de persoane în Europa secolului al XIV-lea.

Doar circa şapte cazuri de ciumă la om sunt raportate în fiecare an, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC). Acestea apar în principal în zonele rurale din vestul şi sud-vestul ţării.

Articole asemănătoare

Back to top button