fbpx

Ultimul bilanț după cutremurul din Turcia: Cel puţin 26 de morţi şi peste 800 de răniţi

Salvatori încercau sâmbătă să găsească supravieţuitori în dărâmăturile imobilelor surpate în vestul Turciei, în urma cutremurului care s-a soldat cu cel puţin 26 de morţi şi peste 800 de răniţi în această ţară şi în Grecia vecină, relatează AFP, citată de News.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La Bayrakli, în provincia Izmir, echipe de salvatori cu câini special antrenaţi încercau să-şi croiască drum printre grinzi contorsionate şi blocuri de beton care au mai rămas dintr-un bloc de locuinţe cu şapte etaje, cerând uneori să se facă tăcere, pentru a localiza eventuali supravieţuitori, potrivit unei corespondente AFP.

Foto: news.ro
Foto: news.ro

În Turcia, 24 de persoane au murit, iar alte 804 au fost rănite, potrivit Agenţiei guvernamentale pentru situaţii de catastrofă (AFAD).

În Grecia, doi adolescenţi au murit pe Insula Samos, în urma surpării unui zid. Alte nouă persoane au fost rănite şi s-au înregistrate pagube materiale.

Însă coasta turcă la Marea Egee, dens populată, a fost cea mai dur afectată. Salvatorii s-au angajat într-o cursă contracronometru pentru a salva supravieţuitori dintre dărămâturi. Potrivit AFAD, 17 imobile s-au surpat sau au fost puternic avariate.

Foto: news.ro

La Bayrakli, salvatori ridicau porţiuni de ziduri cu ajutorul unor macarale şi îndepărtau moloz într-un zgomot continuu de picamăr.

După ce au reuşit să contacteze telefonic o fată prinsă între dărâmături, ei încercau să obţină indicaţii care să le permită să o găsească şi totodată să o liniştească, potrivit unor imagini difuzate de postul public TRT.

„Nu te îngrijora, ajungem! Voi închide pentru a-ţi economisi bateria (telefonului). Scade intensitatea luminozității ecranului şi stai calmă”, a sfătuit-o rudă, supervizată de un salvator.

Rude ale unor persoane date dispărute aşteptau în apropiere de dărâmături, în speranţa unei veşti bune.

Foto: news.ro
Foto: news.ro

Articole asemănătoare

Back to top button