fbpx

„Turismul cu vaccinuri” stârnește controverse în lume. Cât costă o excursie la New York cu imunizare la pachet?

Odată cu începerea procesului de imunizare, lumea devine cuprinsă de un nou fenomen numit „turism cu vaccinuri”. Ideea companiilor de turism presupune ca persoane dintr-un stat să călătorească și să primească la pachet cu escapada și o doza a preparatului împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, în decembrie, când în SUA se planifica debutul imunizărilor, o companie din India le propunea clienților o excursie la New York cu vaccin inclus, conform Digi24, care face referire la NBC. Prețul călătoriilor era de 2000 de dolari, punctul de pornire fiind orașul Mumbai.

Reprezentanții agenției de turism afirmau atunci că fac doar înscrieri preliminare și nu încasează bani de la doritori. Potrivit lor, eligibili erau doar indienii cu o viză de 10 ani valabilă pentru Statele Unite ale Americii.

Ulterior, ideea a fost preluată și de alte companii indiene. Mai mult, chiar și agențiile indiene care nu vând călătorii în SUA au inclus în lista serviciilor lor oferta. Chiar dacă nu se știe câte persoane s-au înregistrat, inițiativa a stârnit indignare și nu a fost văzută cu ochi buni nici de oficiali guvernamentali indieni, nici de mulți cetățeni, care dezaprobă ideea ca indivizii cu bani dintr-o țară cu acces limitat la vaccinurile împotriva COVID-19, să zboare în altă țară pentru a se imuniza.

O altă situație pe care oficialii americani o califică drept „turism cu vaccinuri” s-a produs și în statul Florida. Conform sursei citate, datele oficiale arată că aproape 40.000 de persoane, a căror adresă de domiciliu a fost listată ca fiind „în afara statului”, s-au vaccinat.

S-a întâmplat din cauza unui ordin emis de autoritățile locale în care nu se preciza ca beneficiarii vaccinului trebuie să locuiască pe teritoriul Floridei. Problema, însă, pare a fi soluționată după sesizarea unui chirurg care a cerut furnizorilor de vaccin să se asigure că fiecare om care primește preparatul locuiește pe teritoriul statului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button