fbpx

Trump cere „încetarea” Constituției americane pentru a se reinstala din nou la Casa Albă

Fostul președinte american Donald Trump cere „încetarea” Constituției Statelor Unite. Într-o postare furioasă pe rețeaua sa, Truth Social, Trump a acuzat din nou „fraude și înșelăciune” la alegerile pe care le-a pierdut în urmă cu doi ani și a propus anularea Constituției americane ca mijloc de a se reinstala la Casa Albă, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest scop, Trump a cerut anularea alegerilor pierdute în fața președintelui Joe Biden, scrie Digi24.

„Anulezi rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și declari CÂȘTIGĂTORUL DE DREPT sau organizezi NOI ALEGERI? O fraudă masivă de acest tip și amploare permite încetarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor găsite în Constituție”, a scris Trump pe rețeaua sa socială, Truth Social.

El a acuzat marile firme de tehnologie că lucrează îndeaproape cu democrații americani.

„Marii noștri fondatori nu au vrut și nu ar fi acceptat alegeri false și frauduloase!”, a continuat fostul președinte american.

Trump a acuzat în repetate rânduri, fără dovezi, fraude la alegerile din 2020. Acum, el riscă să răspundă în fața justiției americane pentru revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu și pentru că a păstrat ilegal documente secrete la complexul de golf Mar a Lago.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Andrew Bates a spus că declarațiile lui Trump sunt „un pericol pentru sufletul națiunii și ar trebui condamnate de toată lumea”.

„Nu poți iubi America doar când câștigi. Constituția americană este un document sacrosant care de peste 200 de ani a garantat că libertatea și statul de drept prevalează în țara noastră. Constituția reunește poporul american – indiferent de partid – și liderii aleși jură să o susțină. Este monumentul suprem pentru toți americanii care și-au dat viața pentru a-și înfrânge despoții care au abuzat de puterea lor și au călcat în picioare drepturile fundamentale”, a spus Bates.

Trump a anunțat luna trecută că va candida din nou la alegerile prezidențiale și este considerat în continuare un lider al Partidului Republican.

Articole asemănătoare

Back to top button