fbpx

Testele PCR rămân în istorie? A fost inventată masca care identifică coronavirusul

A fost inventată masca de protecție care poate identifica dacă purtătorul ei are COVID-19. Analiza se efectuează în maxim 90 de minute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dispozitivul a fost creat de specialiști de la Institutul de Tehnologii din Massachusetts, de comun cu savanți de la Harvard. Acesta are încorporați senzori care pot fi adaptați să identifice și alte maladii.

Ei au fost creați pe baza unei tehnologii folosite anterior pentru a diagnostica Ebola și Zika, informează libertatea.ro. Mai mult, pe lângă măști, senzorii pot fi încorporați și în hainele de laborator.

Tehnologia este proiectată astfel încât senzorii să poată fi activați de către purtătorul măștii, iar rezultatele sunt afișate în interiorul ei. De asemenea, dispozitivul are inclus și un rezervor cu apă, care este eliberată prin apăsare unui buton când persoana vrea să facă testul.

Lichidul hidratează componentele liofilizate ale senzorului care analizează picăturile de respirație acumulate în interiorul măștii și identifică prezența sau lipsa maladiei. Specialiștii afirmă că tehnologia este la fel de precisă ca testele PCR, însă are o rapiditate similară testelor antigen.

Articole asemănătoare

Back to top button