fbpx

Temperatura globală crește mai rapid decât se aștepta. Pragul critic ar putea fi atins în 2025

Există probabilitatea ca până în 2025 temperaturile de pe Terra să fie cu 1,5 grade mai mari decât în perioada preindustrială, anunță Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Acesta ar fi primul prag critic la care se va ajunge, stipulat în Acordul de la Paris.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, probabilitatea este de 40%, comparativ cu 20% acum un deceniu, transmite Digi24, cu referire la BBC. Studiul se bazează pe simulări realizate de Serviciul meteorologic britanic și studii realizate în alte 10 state, inclusiv SUA și China.

Chiar și așa, specialiștii spun că dacă această depășire a indicelui pe durata unui singur ar putea să însemne eșec al Acordului. Potrivit lor, documentul încearcă să mențină sub control încălzirea globală pentru perioadă mai lungă.

„E o veste care ne spune încă o dată că acțiunile împotriva schimbărilor climatice sunt până în acest moment total insuficiente și că trebuie, de urgență, să reducem la zero emisiile de gaze cu efect de seră pentru a opri încălzirea globală”, spun specialiștii.

De menționat este că meteorologii spun că asemenea creștere a temperaturilor s-a înregistrat în 2016, timp de două luni. Conform lor, fenomenul va persista timp de mai multe luni, apoi un an, vor urma câțiva ani la rând cu asemenea indici, ca într-un final temperatura să ajungă a fi așa în fiecare an.

Articole asemănătoare

Back to top button