fbpx

Tată ce își crește singur copilul, arestat în Rusia după ce fetiţa sa a făcut la şcoală o pictură anti-război

Un tată din Rusia, ce îşi creştea fetiţa singur, a fost condamnat la închisoare după o anchetă ce a pornit de la un desen anti-război realizat la şcoală de copil. El a cerut judecătorului pedeapsa cu moartea, deoarece separarea de fiica sa i se pare intolerabilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alexey Moskalyov a fost arestat de autorităţile ruse pentru că fiica sa a desenat o un tablou anti-război. Acum, un tribunal din oraşul rusesc Tula a confirmat verdictul împotriva bărbatului de 54 de ani. El a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru „discreditarea armatei”.

Moskaliov a citit în instanţă o scrisoare de la fiica sa de 13 ani, Masha, în care fata scrie cât de mult îl iubeşte şi îi este dor de tatăl ei. El a cerut să fie „condamnat la pedeapsa cu moartea şi ca aceasta să fie executată cât mai curând posibil”, deoarece separarea de fiica sa i se pare intolerabilă, scrie Mediafax.

Moskaliov a fost reţinut de autorităţi în primăvara anului trecut, după un desen realizat de fiica sa de 13 ani, Masha . Fata a făcut un desen împotriva războiului din Ucraina în cadrul orei de desen de la şcoală. „Nu războiului” şi „Glorie Ucrainei”, scrisese pe desen eleva de clasa a şasea. Directorul a chemat apoi poliţia.

Ancheta l-a vizat pe tatal ei, Alexey Moskalyov. Autorităţile ruse au legat desenul de atitudinea şi postările lui Alexey Moskalyov la adresa războiului din Ucraina pe care le-a publicat pe internet.

Autorităţile au dus-o pe Masha la o casă de copii la începutul lunii martie.

Articole asemănătoare

Back to top button